• Over Hester

 • Het kan ook anders...

  “Hakken láág en niet zo scheef zitten, ga eens rechtop zitten!”

  Dát is wat ik instructeurs hoorde roepen naar hun ruiters toen ik dacht: “Dit kan toch ook heel anders. Door te schreeuwen naar een ruiter hoe het niet moet krijgt een ruiter echt geen ruitergevoel.”

  Het gebrek aan didactische scholing (de manier waaróp je iets overbrengt bij je leerlingen) en het gebrek aan kennis over de ruiter bij veel instructeurs, is het gat waar ik een brug neerleg met Ruitergevoel. 

  Met Ruitergevoel coach ik ambitieuze dressuurruiters om meer trainingseffect te bereiken met minder hulpen. Zo zal je een geweldig team met je paard vormen en succesvol zijn in je paardensportcarrière. 

 • Wat doe ik voor de paardensport?

  Als auteur van het boek ‘De 4 elementen van een correcte houding en zit’ zet ik de eerste stap om ruiters in begrijpelijke taal en een leuke schrijfstijl, ‘ruitergevoel’ te laten ontwikkelen. Dit boek is al door ruim 15.000 ruiters gelezen!

  Afgelopen jaar startte ik de 30-dagen challenge. Een online video cursus om je houding en zit te verbeteren. Binnen 2 weken tijd meldde zich ruim 8000 ruiters, nationaal en internationaal, zich aan en deden mee! Nog elke dag meldden zich ruiters aan en starten met de 30-dagen challenge.

  Tijdens het coachen en trainen van ambitieuze dressuurruiters ben ik op mijn best. Als expert op het gebied van houding en zit, begeleid ik ruiters via zitles, dressuurles en wedstrijdbegeleiding naar een succesvol team met hun paard.

 • Doorbraak ruiters

  “Eindelijk gevonden waar ik jaren naar op zoek ben gegaan. Hester, je hebt geen idee wat je voor mij en mijn paard gedaan hebt”.

  Dat is de eerste zin van een hele waardevolle mail die ik kreeg van één van mijn ruiters. Door het paardrijden te benaderen als teamsport en de nadruk te leggen op het trainen en coachen van de ruiter, vinden ruiters de rust, logica en efficiëntie. Stap voor stap elk onderdeel tot in de perfectie beheersen, oefeningen volgen elkaar logisch op en maken het paardrijden overzichtelijk en leuk!

  Als ik werk met ruiters volg ik altijd de stappen van het ‘Ruiter en paard teambuildingsysteem’. Het is een houvast waar ambitie en systematiek elkaar versterken. Ik leg uit, laat ervaren en ruitergevoel ontwikkelen. Een opluchting voor ruiters die het paardrijden ook echt willen begrijpen!

  Houding- en zitlessen, dressuurlessen, wedstrijdvoorbereiding en wedstrijdbegeleiding, videotraining en ruiterfittraining zijn de onderdelen die ik meeneem in de verschillende programma’s die ruiters bij me volgen.

 • Ervaring

  Als docent aan de opleiding Paardensport- en houderij ben ik nauw betrokken bij de paardensport. Ik train veel ruiters en kom op ontzettend veel bedrijven. Mijn kennis over de ruiter heb ik daarnaast opgedaan aan de opleiding voor oefentherapie Cesar.

  Met verschillende paarden reed ik in de wedstrijdsport. Op dit moment train in de jonge ruin Hommage à Connaisseur waar ik ook in de wedstrijden mee rijdt. 

  De Instructeurs en trainersopleiding ORUN niveau 2, 3 en 4 heb ik allen afgerond met top cijfers, waaronder een 10 voor de theorie van ORUN niveau 4! 

 • Graag leer ik jou ook kennen! Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Stuur me dan een bericht of bel me even!