• Individuele Ruitergevoel training 'Een succesvol team'

 • Hoe je meer trainingseffect bereikt met minder hulpen zodat je een top-team wordt met je paard.

 • Herken jij jezelf in één van de volgende situaties?

  • Je wordt er soms moedeloos van dat je hulpen alleen maar meer worden in plaats van minder, zonder dat je paard daar beter van gaat lopen. Hoe harder je je best doet, hoe minder fijn je paard loopt. Je wilt zo graag dat het lukt dat je jezelf erop betrapt niet altijd meer stil en onafhankelijk te zitten.
  • Je loopt telkens vast in de training, en weet niet hoe je het op moet lossen. Je rijdt al tijden in dezelfde klasse en je komt maar niet verder in je training en wedstrijden. De oefeningen lukken soms wel, soms niet, of alleen op de linker- of rechter hand. 
  • Je rijdt tijdens wedstrijden onder de maat. Je hebt het gevoel dat je de winstpunten elke wedstrijd bij elkaar aan het sprokkelen bent. Je weet dat het ook anders kan, maar je weet niet precies waar je moet beginnen.
  • Je hebt last van (wedstrijd)spanning. Tijdens het losrijden gaat het nog goed, maar zodra je de A-C lijn op rijdt ‘stop’ je met rijden en met voelen, waardoor je in de wedstrijd lang niet zo goed rijdt als in de training thuis. Vaak hoor je jouw voorlezer zelfs niet meer en raak je gefrustreerd van de chaos in je hoofd.
  • Je weet dat jij en je paard meer kunnen dan jullie nu laten zien, maar het komt er maar niet uit. Je hebt plezier in het rijden maar je weet dat jij en je paard nog veel meer kunnen samen. 
 • Ervaring van deelnemers

  Eindelijk gevonden waar ik jaren naar op zoek ben geweest. Hester, je weet niet half wat je voor me hebt gedaan.

  Bij de verschillende paarden die ik afgelopen jaren reed, liep ik regelmatig tegen dezelfde problemen aan. Onrustig onderbeen, tijdens wedstrijden amper nog voldoende lucht om een hele proef uit te rijden, niet mijn paard maar ik heel hard aan het werk, en steeds het gevoel hebbende dat het toch echt anders zou moeten kunnen.

  De lessen geven me zo'n kick. Ik weet nu wat met dressuur rijden wordt bedoeld.
  (en met voldoende lucht paardrijden maakt het ook zoveel leuker, ik hield tijdens oefeningen mijn adem in!)

  Dit voelt zo goed, dit had ik jaren eerder moeten doen!

  Xandri
 • Hoewel succesvol trainen en met succes een wedstrijd rijden soms ver weg lijkt, is het goed te bereiken, als je maar weet hoe!

  Ik ben Hester Bransen en ik help dressuurruiters die meer trainingseffect willen bereiken met minder hulpen. Zo zal je een echt team vormen met je paard en succesvol zijn in je paardensport carrière.

  Als expert op het gebied van houding en zit help ik ruiters die weten dat hun paard extreem veel beter zal lopen als zij zelf een correcte houding en zit hebben en het perfecte ruitergevoel bereiken.

  Er is niets geheimzinnigs aan wat ik doe met ruiters. Uiteindelijk geef ik gewoon paardrijles. Verwar dat niet met rijpaardles wat de meeste instructeurs geven. Zij vertellen wat het paard moet doen. ‘Meer over de rug, achterhand onder treden, nageven’. Ze vergeten erbij te vertellen hoe en waarom jij als ruiter dat moet doen. In mijn training leer ik je wat jij als ruiter moet doen, ervaren en voelen om je paard werkwillig, enthousiast en gemotiveerd jouw opdrachten uit te laten voeren zodat jullie beiden happy athletes worden.

  Ik ben bereid de juiste training en tools met je te delen om een systematische training te creëren en het perfecte ruitergevoel te bereiken tijdens het paardrijden zodat jij een succesvol team vormt met je paard.

 • Zou het niet heerlijk zijn als…

  • Je paard meer effect geeft op minder hulpen. Paardrijden wordt makkelijker, simpeler en eenvoudiger. Je paard is een echte ‘happy athlete’ en begrijpt precies wat jij van hem vraagt. Hij is goed ‘aan het been’ en reageert scherp op alle hulpen.
  • Je vol vertrouwen elke training en wedstrijd tegemoet gaat. Je hebt geen last van (wedstrijd)spanning. Doordat je je goed kan blijven focussen op wat écht belangrijk is lukken de oefeningen in de wedstrijd even goed als in de training.
  • Je het maximale uit jou en je paard haalt. Je rijdt met nog meer plezier en trots. Je traint je paard op een systematische wijze en weet waar voor jou en je paard nog meer winst te behalen is.
  • Je een succesvol team bent met je paard. Doordat je de training helemaal voor elkaar hebt zijn jullie geweldig op elkaar ingespeeld en laat je bij jezelf én de jury een verpletterende indruk achter. Je beleeft de ultieme teamprestatie met je paard.
 • In de trainingen, leer je hoe je geweldig ingespeeld raakt op je paard, zodat je succesvol wordt in je training en wedstrijden.

 • Tijdens deze training leer je in drie eenvoudige stappen:

  • Hoe je een correcte houding en zit bereikt waardoor jij het perfecte ruitergevoel ontwikkelt
  • Hoe je je paard een systematische en doelgerichte training geeft zodat je paard enthousiast en gemotiveerd al jou opdrachten uitvoert en zo een happy athlete wordt
  • Hoe je vol zelfvertrouwen een wedstrijd rijdt en de punten scoort waar je van droomt

  Concreet leer je hoe je door het perfect gebruiken van je houding en zit je jouw paard een geweldige training geeft waardoor jullie een echt team vormen en succesvol zullen zijn in de wedstrijden.

   • Je bereikt meer trainingseffect met minder hulpen.
    Je paard reageert op de kleinste hulpen en geeft geen weerstand. Je hoeft niet meer te 'schreeuwen' naar je paard maar je 'fluistert'. Je paard blijft perfect op jou reageren en met je communiceren.
   • Je bent zeker van je manier van trainen. 
    Door je systematische aanpak is je training logisch opgebouwd. Ook bij de zware oefeningen blijft eenvoud en souplesse voorop staan. 
   • Je hebt vertrouwen en plezier in de wedstrijden.
    Presteren onder druk zorgt voor succes. Je wedstrijden zijn een onderdeel van het proces. 
   • Je hebt een correcte houding en zit.
    Jouw onafhankelijke zit zorgt ervoor dat je jouw paard nooit meer in de weg zit. Je paard zal maximaal kunnen presteren en zich ontwikkelen tot een happy athlete.
   • Je bent een succesvol team met je paard.
    Lange en korte termijn doelstellingen zorgen voor overzicht. Jouw efficiënte training maakt je een succesvolle ruiter.
 • De training ‘Een succesvol team’ is een 10 weken durend programma dat bestaat uit:

  • 3 x houding en zitles (Waarde: €210,-)

  De houding en zitlessen zijn zeer waardevolle lessen waarbij je leert wat de invloed is van jouw houding op de training van je paard. De houding en zitlessen zijn een echte ‘eye opener’. Het geeft je rust en vertrouwen in je eigen kunnen en dat van je paard. Ook zal je ervaren hoe veel jij eigenlijk kan, en hoeveel je paard begrijpt, als je maar weet hoe je het moet toepassen.

  •  4 x dressuurles (Waarde: €280,-)

  De dressuurlessen zijn een belangrijk onderdeel in de training ‘Een succesvol team’. In de dressuurlessen werk je met behulp van de tools die je hebt geleerd in de houding en zitlessen aan de training van je paard. Deze lessen zijn super systematisch opgebouwd en vormen daardoor een logisch geheel. Het is fijn om precies te weten waar je naar toe aan het werken bent. In deze lessen krijg je heel precies uitgelegd hoe je hulpen moet geven en toepassen. Het is een opluchting voor jou en je paard als je merkt dat jullie aan het bouwen zijn aan een mooie, eerlijke en consequente trainingsstijl.

  •  2 x wedstrijd training (Waarde: €140,-)

  Tijdens de training zal je voorbereidt worden op de wedstrijden. Je leert hoe je een proef voorbereidt op rijtechnisch gebied. Je zal voor jezelf heel duidelijk krijgen hoe je een proef oefent. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de manier van losrijden. De dagen naar de wedstrijd toe worden logisch opgebouwd.

  •  1 x wedstrijd begeleiding (Waarde: €210,-)

  Aan het eind van de training krijg je begeleiding tijdens je wedstrijd. Direct vanaf de aankomst op het wedstrijdterrein sta je er niet meer alleen voor. Het helpt om op een systematische manier los te rijden en je klaar te maken voor de proef. Aan het eind van je proeven krijg je feedback, zowel op je voorbereiding, het klaarmaken van jezelf en je paard en feedback op de proef zelf.

  Tijdens de privélessen wordt er met een professionele instructieset gewerkt. Je krijgt dus een sportoortje in. Hierdoor kun je je echt focussen op je training met je paard. Nooit meer last van wind of frustratie door een te grote afstand waardoor je de instructie niet goed kan horen. Dit geeft rust, zelfvertrouwen en ontspanning.

 • Bonussen

  De training ‘Een succesvol team’ wil ik nog waardevoller voor je maken door je drie bonussen te geven. Zo kun je het maximale halen uit de training!

 • ‘Een sprong naar dressuur’ start video (Waarde: €47,-)

  Deze kick off video krijg je direct bij aanmelding aan de training. Het is een extra online module die je helpt het maximale uit de training te halen. Het zorgt ervoor dat je niet in de valkuilen stapt waar andere ruiters wel in zijn gestapt.
 • 3 x Video opnames (Waarde: €75,-)

  Op 3 momenten in de training zal je opgenomen worden op film. 1 x bij de houding en zitles. 1 x bij de wedstrijd training. 1 x tijdens de wedstrijd zelf. Het terugkijken van dit materiaal levert je heel veel inzicht in je eigen rijden op. Het helpt je om je doelen (bij) te stellen. Verder zorgt het ervoor dat je gevoel op beeld wordt vastgelegd zodat je dat kan terugkijken. Het geleerde kun je daardoor nóg beter zelf toepassen, ook buiten deze training om.
 • Voor wie is deze training geschikt?

  Omdat ik zeker wil weten dat je het maximale haalt uit deze training is het belangrijk dat je weet voor welke ruiters deze training het meest geschikt is.

  Je zal het meest hebben aan deze training als je een dressuurruiter bent die wedstrijden rijdt of de ambitie heeft om wedstrijden te rijden. Je kunt meedoen met deze training vanaf B/L niveau, maar ook als je bijvoorbeeld in het Z rijdt is deze training effectief en zeer verhelderend!

  Je kunt je beter níet opgeven voor deze training als…

  • Je het liefst gewoon elke week een uurtje rijpaardles :) krijgt (in plaats van paardrijles)
  • Je geen tijd en energie wilt investeren in het toepassen van het geleerde in je eigen training
  • Je ervan overtuigd bent dat je ruitergevoel gewoon vanzelf moet hebben en niet kan ontwikkelen
  • Je niet inziet dat jouw houding en zit van grote invloed zal zijn op de training van je paard
  • Je het prima vind dat je geen winstpunten rijdt in de wedstrijden
  • Je vind dat paardrijden géén teamsport is

  Voor alle andere ambitieuze dressuurruiters is deze training wél heel geschikt.

 • Als laatste wil ik je nog een extra bonus geven!

 • Online coaching sessie (Waarde: €47,-)

  Aan het eind van de training krijg je een gratis live online coaching sessie van 45 minuten. Het blijkt dat ruiters het fijn vinden om aan het eind, wanneer je alle tools en trainingen hebt gekregen nog een keer met me te overleggen. Misschien heb je de lat voor jezelf en je paard weer hoger gelegd en loop je tegen nieuwe problemen en moeilijkheden aan. Of wil je nog een keer feedback op een filmpje wat je hebt opgenomen tijdens de training? Dat kan in deze extra online coaching sessie! Je vraagt het aan op een moment dat het jou uitkomt tussen de laatste training en 4 weken daarna.
 • Garantie

  Ik ben ervan overtuigd dat deze training je verder zal helpen in het vormen van een echt team met je paard! Omdat ik eventuele twijfel graag bij je weg wil nemen geef ik je garantie.  Wanneer je na de eerste training, de houding en zitles, besluit dat deze training je op geen enkele manier verder zal helpen, krijg je jou investering terug met uitzondering van de waarde van de al ontvangen training en bonussen. 

 • Ben je er klaar voor om aan je houding en zit te werken, je dressuurtraining systematisch op te bouwen en helemaal klaar te zijn voor de wedstrijden? Kortom; om een echt team te vormen met je paard en succesvol te zijn in je paardensport carrière?

 • Locatie en beschikbaarheid

  Vanaf 21 oktober start deze Ruitergevoel training weer.
  Let op: Er zijn slechts 6 plaatsen beschikbaar dus zorg dat je je snel aanmeldt!

  De trainingen vinden plaats in Houten (Utrecht) en in Angeren (Gelderland) op fijne trainingslocaties.
 • Investering

  Als je de waarde van alle trainingsonderdelen bij elkaar optelt kom je uit op een bedrag van €1009,- incl. BTW. 

  De daadwerkelijke investering die deze training van je vraagt is slechts: €697,- incl. BTW. Dit is incl. de kosten van het gebruik van de rijbaan en reiskosten. Dat is een korting van  €312,-.

 •  Ja, ik doe mee aan de training ‘Een succesvol team’ en laat me 10 weken lang begeleiden - in mijn training, - naar een wedstrijd toe en - tijdens mijn wedstrijd!

  Ik krijg bij mijn deelname:

  • 3 x houding en zitles
  • 4 x dressuurles
  • 2 x wedstrijd training
  • 1 x wedstrijd begeleiding


  En ontvang de volgende bonussen:

  • Bonus 1          ‘Een sprong naar de dressuur’ start video
  • Bonus 2          3 x Video opnames
  • Extra bonus     Online coaching sessie

  Meld je nu aan door hieronder je naam, mailadres en telefoonnummer in te vullen en op ‘aanmelden’ te klikken.

  Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen om de trainingen in te plannen. Je krijgt direct na betaling toegang tot de video ‘Een sprong naar dressuur’ zodat je gelijk kan beginnen!

  Hartelijke groeten en heel graag tot ziens,

  Hester Bransen

  Ps. Meld je nu aan voor de training ‘Een succesvol team’ en ontvang 3 bonussen én de korting van €312,-.