• Je paard in training

  Je paard is je 'alles', een groot bezit waar je met liefde je tijd en energie in steekt.

  Toch kunnen er omstandigheden zijn waardoor je niet je volledige aandacht aan je paard kunt besteden. Voor iedere paardeigenaar zal dat een andere situatie zijn, herken je jezelf bijvoorbeeld in de situaties hieronder:

  • Je hebt een druk gezin, een pittige baan, een verbouwing of verhuizing thuis
  • Je bent zwanger of er zijn andere fysieke omstandigheden waardoor je niet kan rijden
  • Je verblijft enige tijd in het buitenland voor vakantie of werk
  • Je loopt vast in de training en weet je niet precies hoe je het op moet lossen.
  • En veel voorkomend: je paard in training voor verkoop om hem optimaal en professioneel voor te stellen aan een enorm netwerk potentiële nieuwe eigenaren.
 • Een vertrouwde en professionele oplossing

  Precies dan is het zo fijn om je paard de best mogelijke zorg en training te bieden zodat jij je hoofd en handen vrij hebt voor andere zaken die er spelen. Ook wanneer je even niet meer weet hoe je je paard het beste kan trainen om een topteam te worden met je paard is het fijn een professional naast je te hebben die je een duidelijk stappenplan geeft en je paard alvast een zetje in de goede richting geeft de de training op te pakken.

  Gun jezelf de rust en zekerheid. Zet je paard in training bij Hester Bransen van Ruitergevoel. Met een vertrouwd gevoel je paard professioneel laten doortrainen en/of verkopen op een sfeervolle en fijne locatie voor je paard. 

 • Voor welke paarden?

  Zowel paarden als pony's kunnen in training gezet worden.
  - Tijdens zwangerschap/vakantie
  - Revalidatie van je paard
  - (Her)opleiding van je paard
  - Voor verkoop
  - Uitbrengen op wedstrijd (dressuur)
  - Training en/of in conditie houden

 • Verkoop

  Je hebt besloten dat je paard verkocht moet worden. Je hebt daar nog niet zo veel ervaring in, en je weet misschien niet precies waar je moet beginnen. Dan is het fijn om een expert aan je zijde te hebben die je de zorg uit handen neemt.

  Je stalt je paard (of pony!) op het Ruitergevoel trainingscentrum. Daar zal hij professioneel worden doorgetraind en optimaal worden voorgesteld aan een enorm netwerk van potentiële nieuwe eigenaren. Je krijgt advies over de verkoopprijs van je paard en samen bepalen we of het wenselijk is om je paard tijdens de training ook uit te brengen in de wedstrijdsport.

  Er worden verschillende kanalen gebruikt om je paard onder de aandacht te brengen bij potentiële eigenaren in binnen- en buitenland. Kwalitatief goede foto's en filmmateriaal zijn hierbij erg belangrijk. 

  Je paard zal op en top verzorgd voorgesteld worden tijdens bezichtigingen. Klanten worden hartelijk ontvangen op ons prachtige trainingscentrum en voelen zich serieus genomen. Je paard zal in vrijheid en onder het zadel getoond worden, waarna de klant je paard ook kan proefrijden onder begeleiding.  

  Verkoopgesprekken vinden plaats zoals jij dat graag wilt. Dit kan volledig uit handen genomen worden, en als je het fijn vind kun je hier natuurlijk ook zelf een aandeel in hebben. Financieel zal Ruitergevoel niet tussen koper en verkoper gaan zitten, transacties zullen dus rechtstreeks (en transparant!) plaatsvinden. 

  Het hangt van verschillende factoren af hoe snel je paard daadwerkelijk verkocht is. Dit heeft oa. met vraag en aanbod in de markt, niveau, prijs en kwaliteit te maken. Zeer regelmatig zal je updates krijgen, zodat je precies weet hoe het gaat met je paard en welke ontwikkelingen er zijn. 

  Heb je vragen over de mogelijkheden of twijfel je of dit de beste optie is voor de verkoop van je paard of pony, neem dan even contact op!

   

 • Uitbrengen op wedstrijd

  Je paard laten uitbrengen op wedstrijd is één van de mogelijkheden die je hebt wanneer je paard in training staat bij Ruitergevoel. Het maakt niet uit of je paard al eens op wedstrijd geweest is of niet. Je paard zal optimaal getraind worden en zo worden voorbereid op de wedstrijden.

  Je paard zal uitgebracht worden in de klasse die past bij zijn trainingsniveau. Je paard hoeft dus niet per se te beginnen in een lagere klasse, als hij eraan toe is kan hij direct worden uitgebracht in het Z dressuur (bijvoorbeeld).  

 • Afhankelijk van het doel wordt bepaald welke wedstrijden gestart worden. Hierbij kan je denken aan reguliere wedstrijden, selectiewedstrijden of bijvoorbeeld jonge paarden competities.

  Doel van een wedstrijd is vaak (niet altijd!) het laten scoren van de vorderingen van je paard. Het is dus belangrijk dat je paard goed getraind wordt voorgesteld op een wedstrijd. 

 • Stalling en training

  Het Ruitergevoel trainingscentrum is zo ingericht dat je paard niets tekort komt. Dagelijks weidegang (ook in de winter), stallen met buitenluik, binnenrijbaan, dressuurpiste buiten. 

  Dagelijks krijg je paard intensieve professionele training en verzorging. Je paard zal afhankelijk van zijn trainingsniveau en mentale gesteldheid meerdere malen per week getraind worden. 

 • De training van je paard wordt gevarieerd aangeboden met een duidelijke structuur erin. Zo zal de dressuurtraining worden afgewisseld met training aan de dubbele longe bijvoorbeeld. In overleg met jou wordt het doel van de training bepaald en een trainingsschema vastgesteld.

  Je bent altijd welkom om te komen kijken bij de training van je paard.  Ook zal je regelmatig updates krijgen over zijn vorderingen. Zo weet je precies hoever hij is in zijn opleiding. 

  Het is mogelijk om je paard in training te zetten bij Ruitergevoel en tegelijkertijd zelf (bijvoorbeeld) 1 keer per week op je paard te rijden onder begeleiding. Zowel jij als je paard worden zo getraind om een topteam te worden met elkaar!

 • Mogelijkheden

  Graag denk ik met je mee voor de best mogelijke oplossing voor jou en je paard.

  Paarden trainen is maatwerk, voordat ik een paard in training neem stem ik goed met je af wat je wensen zijn en welke training je paard nodig heeft. Ook voor informatie over de kosten van de training wil ik je vragen contact op te nemen. 

  Neem contact op door te mailen of te bellen. Zet altijd even je telefoonnummer bij de mail zodat ik je zo snel mogelijk kan terugbellen om je vragen te beantwoorden. 

  Hartelijke groeten,

  Hester Bransen
  Trainer/coach Ruitergevoel

  hester@ruitergevoel.com
  0643154749