Essentials Trainings Traject

 

Jouw succesplan naar winstpunten scoren

en met plezier door naar de volgende klasse 

Ik help ambitieuze ruiters die niet langer teleurgesteld en zonder winstpunten van een wedstrijd thuis willen komen en daardoor het plezier in het rijden dreigen te verliezen.
Met Ruitergevoel leer je hoe je een waanzinnig goede trainer van je paard wordt, zodat jij en je paard weer met plezier trainen en je succesvol bent in de wedstrijdsport. 
Dit traject neemt je mee naar een echt goede trainingsopbouw en wedstrijdvoorbereiding, zodat je jouw paard een perfecte opleiding kunt geven en weer met plezier kunt paardrijden. Ontdek hoe je met de Essentials Trainings Traject jouw doelen kunt bereiken en jouw passie voor paardrijden kunt behouden.

 

De gemiddelde ruiter…

 

 • Blijft dromen maar niet doen
 • Probeert van alles, maar alles net niet goed
 • Laat zich beïnvloeden door anderen
 • Krijgt ongevraagde tips waar ze zich aan ergeren
 • Blijft het wedstrijd rijden uitstellen
 • Blijft hangen in L2 of M1
 • Haalt nooit die gedroomde winstpunt in het Z of hoger
 • Heeft excuses buiten zichzelf waarom het niet lukt
 • Heeft wel een doel maar geen concreet plan…
 • Dus… ⇓ Weest niet de gemiddelde ruiter ⇓
Hester Bransen

Wees níet een gemiddelde ruiter

maar de allerbeste ruiter voor je paard

→ Hoe lang denk je er al over om nu echt door te pakken?
→ Je weet dat je een goed paard hebt, haal eruit wat erin zit.
→ Hoe lang droom je al van Z dressuur rijden? (of hoger!)
→ Hoe lang ga je het nog ‘even’ zelf proberen en uitstellen?

Wil je nu echt doorpakken en het laten lukken?

Zoals altijd bij goede ideeën; dit traject had ik jaren eerder moeten beginnen. Het is zo uniek en de resultaten zijn er zo snel, dat ik intens blij ben voor de ruiters dat we dit gestart zijn.

In dit unieke trainings traject werk ik alleen met de ruiters die echt toe zijn aan de next step in hun training en met hun paard.
Die er klaar mee zijn met hoe het nu gaat en die echt voelen, nu moet er iets veranderen.

Mijn agenda zit echt overvol en daarom werk ik alleen met de ruiters die net zo committed zijn als ik. Dat heeft niks te maken met het niveau waarop je rijdt. Juist de ruiters uit de basissport maar met (stiekem) die grotere droom zijn de ruiters die ik help om dat te bereiken.
Dat maakt dat het zo bijzonder én bijzonder efficient is.

Het totaalconcept waarbij ik ruiters ondersteun op een totaal nieuwe manier voor de paardensport is de best mogelijke manier om ruiters te helpen hun droomdoel te behalen.

Hester Bransen

Trainer Ruitergevoel

Herken je je hierin?

Dan is het Essentials Trainings Traject ook wat voor jou!

→ Ambitieus

Je wilt niet een gemiddelde, maar een echt goede ruiter zijn voor je paard.
Je hebt het Z of hoger als droomdoel maar bent nog niet zo ver.
Je wilt dat wedstrijd rijden en winstpunten halen geen toeval meer is.
Je bent klaar met winstpunten sprokkelen.
Je wilt nooit meer als een kip zonder kop door je proef rijden.
Je weet dat er meer zit in je paard en wil dat talent niet verpesten.

→ Eager

Je wilt altijd doorleren en bent gretig.
Je hebt behoefte aan een plan en een strategie.
Je wilt de lessen kunnen herhalen in je eigen tijd en tempo.
Je weet dat het moet lukken met een stappenplan en een ‘schop onder je kont’.
Je bent gek op audio’s en een online leeromgeving wat op jouw vraag wordt aangevuld.

→ Better together

Je kent de kracht van leren met anderen.
Met gelijkgestemden deel je inspiratie en enthousiasme.
Je wilt connecten met ruiters die dezelfde 
drive en motivatie hebben als jij.
Je hebt iemand nodig die jou groter ziet dan dat je jezelf nog durft te zien, iemand waar je op kan steunen en die jou motiveert en aanmoedigt.

logopaard
logoaudio
logomensen

Dit zeggen andere ruiters over het Essentials Trainings Traject

Voordat ik meedeed met het Essentials Trainings Traject had ik het idee alsof ik al een tijdje stilstond in de training met mijn paard. Ik wist dat er veel meer in ons zat als combinatie, maar wist niet hoe ik dit kon verwezenlijken. Het plezier werd langzaam aan iets minder en ik merkte dat ik een schop onder mijn kont nodig had om alles te gaan doen waarvoor ik in eerste instantie een paard had gekocht. 

De inzichten? Het zijn er al te veel om te tellen. Het traject heeft me bewust gemaakt van wat ik doe als ruiter en welk effect dit heeft op mijn paard en op ons rijden samen. Het samenwerken met het paard is veel meer dan de momenten dat je erop zit, maar begint al vanaf het moment dat je aankomt op stal bij je paard. Rijtechnisch gezien vallen er weer zoveel kwartjes. Het niet ‘losmaken’ van je paard aan de voorkant, maar begrijpen wat er in het lichaam van je paard gebeurt en het vanuit daar oplossen. Het rijden simpel houden is wat het voor mij vooral betekent. 
Daarnaast heeft het traject me doen inzien dat er meer ruiters zijn met dezelfde struggles en dat je hierin echt niet alleen staat. Het naar elkaar luisteren en van elkaar leren geeft nog zoveel meer inzichten dan alleen zelf bezig zijn.

Ik ben nu slechts een paar maanden bezig en merk allereerst dat ik en mijn paard weer veel meer plezier hebben in het rijden samen. Ik heb een braver, fijner paard erdoor gekregen en ben hier enorm dankbaar voor. Ik snap beter wat ik doe tijdens het rijden, leer weer zoveel bij en de theoretische kennis versterkt het begrip tijdens het rijden. Daarnaast is mijn paard al zoveel fijner gaan lopen, is losser in zijn lijf en hebben we met vertrouwen ook weer een fijne wedstrijd kunnen rijden.

Ik zou het Essentials Trainings Traject voor 110% aan anderen aanraden! Alle lessen die Hester je meegeeft zijn niet op te noemen. Het traject is een goede spiegel en schop onder je kont om beter en fijner aan de slag te gaan met je paard. Het plezier in het rijden neemt zo ontzettend toe en het is ook vooral enorm inspirerend om dit samen met andere ruiters te doen en van elkaar te leren. Daarnaast is het werken in dit traject ook gewoon enorm gezellig en geeft het echt een boost! 

Voordat ik me aanmeldde vroeg ik me af of ik en mijn pony wel goed genoeg zouden zijn en wij dit wel konden. Heel snel was dit gevoel eigenlijk al een heel stuk minder. Iedereen is welkom is het gevoel dat je krijgt! 

Ik zou dus vooral mee willen geven om het avontuur aan te gaan, niet te twijfelen aan jezelf en je paard en vooral te genieten van alle fijne lessen en tips van Hester. Of dit nu online is of in de praktijk.

Marielle

Voor dat ik met het Essentials Trainings Traject begon miste ik een plan, een doel om naar toe te werken. 

Waar moet ik beginnen en welke stappen moet ik nemen?
Tijdens het traject zijn we doelen en subdoelen gaan stellen zodat je weet waar je aan moet werken. 

We zijn dieper op de theorie ingegaan, dit zat wel grotendeels in mijn hoofd maar nu begrijp ik dingen beter en kan ik dit goed toepassen tijdens het paardrijden.

Mijn doel van het traject was om beter en met meer gevoel te leren rijden.

Mijn belangrijkste subdoelen waren:

 • Iedere training rijden met een plan, voorheen deed ik dat niet, hierdoor was ik snel afgeleid en bleef het echte rijden uit 
 • het verbeteren en bevestigen van de aanleuning, dat was niet voldoende en daardoor liepen we steeds vast.

Het Essentials Trainings Traject is echt een aanrader als je wil groeien. Het sluit aan bij ieder niveau en helpt je hierin te groeien. Doordat je met een groep bent kun je ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Hester helpt je op een prettige manier om buiten je comfortzone te gaan en daagt je uit telkens een stapje verder te gaan. 

Het rijden gaat nu heel lekker.

In een maand tijd zijn we gepromoveerd naar een hogere klasse. Iedere training rij ik met een plan en dit helpt mij beter en gefocust te rijden. Ondanks dat ik best onzeker kan zijn, kan ik zeggen dat ik trots ben op mezelf en mijn paard. 

Annelien

Doe je mee met dit avontuur?

Paardrijles

Het Essentials Trainings Traject noem ik het ‘we-gaan-niet-meer-twijfelen-&-uitstellen,-maar- rijden’ programma.

Het zorgt ervoor dat:

→ Wedstrijden en proeven rijden geen gokje meer zijn.
→ Je veel meer plezier hebt in het trainen naar je doel.
→ Je zelfverzekerd bent over je training en je laat je niet gek maken door anderen.
→ Je hebt systeem in je rijden, je bent niet zomaar wat aan het doen.
→ De liefde voor je paard staat op 1,  je wilt het echt goed doen voor je paard.
→ Je echt opvolging hebt bij deze training en de opbouw in het rijden met je paard naar een prachtig doel. 

Let op: in dit traject krijg je echt een virtuele schop onder je kont, dus als je liever maar wat blijft aanrommelen met je paard of het nog wel even zelf blijft proberen, dan is dit niks voor jou. Hou je ervan om op een prettige manier aangemoedigd te worden? En durf je dit avontuur aan? Ben je committed en toe aan iets waardoor je echt stappen gaat zetten met je paard?  Dan help ik je graag!

 

 

Waar ben je niet trots op?

 

Wat zou ik van je zien als ik de ritten van deze week met je paard had meegekeken met je? En als ik had kunnen voelen wat jij voelde tijdens het rijden. Wat zou ik dan voelen?

Onzekerheid? Angst om het fout te doen. Heb je bepaalde oefeningen of plekken in de baan ontweken? Wat zijn de dingen waar je niet trots op bent?

Ben je aan het uitstellen? Nog maar een keer zelf proberen. Het zoveelste advies van een stalgenootje gekregen? Toch maar geen startpas aangevraagd of toch maar afgemeld voor die ene wedstrijd?

Wees eerlijk; Als ik je echt zou kennen, waar ben je dan niet trots op in de opleiding en keuzes voor je paard?

En stel je dan eens voor dat ik je zou zien wanneer je complimenten krijgt van de steward op het voorterrein, omdat je zo correct aan het losrijden bent. Of dat je met zo veel geduld, (zelf)vertrouwen en passie met je paard omgaat? Of dat je op moelijke momenten in het rijden het zo goed oplost, en uit kan leggen aan je paard. Hoe cool zou dat zijn?

In het Essentials Trainings Traject neem ik je 6 maanden mee in de opleiding van jezelf en je paard. Ik geef je niet alleen de kennis, maar leer je ook HOE je dit moet doen. Oh en mocht je het je afvragen; het is een doorlopend traject, dus na 6 maanden kun je uiteraard gewoon verlengen zodat we dit avontuur kunnen voortzetten!

Dit is je trainer

Je weet vast al van me dat ik honderden ruiters heb geholpen met het rijden met minder hulpen en meer trainingseffect. Anders was je nooit op deze pagina gekomen, en misschien al lang gestopt met lezen.

In de podcasts die ik maak leer je me kennen als dé instructeur die sport, welzijn én didactiek op 1 heeft staan. 

Als ruiter vergeet nooit meer het gevoel wat een paard je gaf, ik help je om oneindig van dat soort momenten te ervaren.

Ik won als eerste de Award Hippisch instructeur van het jaar die werd uitgereikt tijdens het instructeurscongres op Horse-event en inmiddels ben ik voorzitter van de HIP instructeurs award.

Op het Ruitergevoel trainingscentrum trainen we online en offline met ruiters zoals jij. Die niet meer in hun eentje, of met goedbedoelde maar ongevraagde adviezen en tips van anderen, hun paard willen opleiden. We doen het echt samen!

Het Essentials Trainings Traject is het mooiste programma wat ik ooit heb gemaakt, de resultaten zijn nu al ‘magisch’ volgens mijn ruiters. Een heerlijk traject om samen met jou aan te gaan.

 

Voordat ik aan dit programma meedeed bleef ik een beetje hangen op hetzelfde. Ik bleef in mijn eigen veilige cirkeltje en had niet echt regelmaat in de trainingen ook mede door het slechte weer deze winter, daardoor was ik elke keer weer terug bij af. Elke keer weer veel stappen achteruit. Ik ben erg onzeker en wilde niet teveel aan mijn jonge paard komen omdat ik bang was dat ik hem zou verpesten.

Door het traject heb ik een beter beeld van hoe je hulpen werken en hoe je verbinding moet maken met je paard. Ik hobbelde eigenlijk alleen maar mee en was niet ‘echt’ aan het rijden. Ik ben nu meer met mijn paard bezig ipv mijn omgeving en wat daar allemaal wel niet gebeurt.

Wat ik heb bereikt sinds ik ben gestart met het trainingstraject is dat ik meer ontspannen ben op mijn paard. Ik durf met hem te galopperen en ben zelfs op wedstrijd geweest en een buitenrit gemaakt met ook galop erbij. Dat was eerder echt een no go voor mij. Alleen het idee bracht mij al spanning en stress.

Ik voel mij nu veel meer relaxed en ben enorm trots op mijzelf en mijn paard. Ik ben superblij en geniet nu elke dag als ik weer op hem mag rijden. Mijn zelfvertrouwen is in de 1,5 maand die ik nu meedoe ontzettend gegroeid.

Ik zou anderen dit traject zeker aanraden. Het geeft je zoveel inzicht en handvaten om mee verder te gaan. Je bent intensiever bezig met je paard en je werkt naar een doel toe. Je hebt een goede stok achter de deur en ook als het je even tegenzit is er een fijne groep mederuiters die je opbouwende kritiek geven en je daardoor weer vol goede moed begint aan je volgende rit/uitdaging.

De twijfel voordat ik meeging doen was dat ik het best spannend vond om die stap te nemen. Ook door verschillende meningen van mensen in mijn omgeving en ik ben daar best gevoelig voor en had ik daardoor bijna niet mee gedaan. Uiteindelijk heb ik gekozen om voor mijzelf te kiezen en te ontdekken of dit iets voor mij was. En doordat ik hieraan meeging doen heb ik al zulke grote stappen gemaakt dat ik geen seconde spijt heb gehad dat ik deze stap heb genomen. Zelfs mijn man zei dat ik met zoveel meer plezier ging rijden.

Ik wilde dat ik het veel eerder had gedaan. Zo blij met dit traject en het gevoel wat hester je geeft. Ze geeft je zelfvertrouwen en helpt je als je het moeilijk hebt. Ze zit in je oor en ze laat je niet alleen zwemmen zoals ze het zelf zegt.

Maaike

Voordat ik me aanmeldde bij het Essentials Trainings Traject vond ik het moeilijk om verder te durven “groeien” en te ontwikkelen. Ik heb niet genoeg ervaring en kennis voor hoger niveau en ben altijd bang dat ik het verkeerd doe.

Zelfs op dit moment, na enkele maanden, heeft het traject me al veel inzichten gegeven zoals veel theorie kennis over takt, paard links of rechts gebogen, talloze inzichten en tips van mede cursisten over hoe je iets (probleempje of spanning) zou kunnen aanpakken.

We zijn nu al door de L1 heen gevlogen en de eerste 4 winstpunten van de L2 zijn binnen! Daarnaast wordt je ook enthousiast en toch ook meer zelfvertrouwen gekregen omdat je blijkbaar toch niet de enige bent die die twijfels heeft (kan ik wel, durf ik wel enzo).  Ik voel dat ik hier meer zelf vertrouwen door ga krijgen.

Ik zou anderen het traject zeker aanraden! Zeer leerzaam en ik vind de bijeenkomsten (masterclass en zoom meeting) erg leuk , veel interactie.

Ik vind het traject een uitkomst omdat ik nu leer waarom ik iets doe (in het paardrijden) en die theorie/kennis ontbrak echt nog bij mij.

Monique

Dit doet het Essentials Trainings Traject voor je

Hester Bransen Wedstrijd NK

De afgelopen 1,5 jaar reed ik 3 x mee op het NK. Telkens in een hogere klasse. Door heel goed te weten wat mijn doel is en daar ook de hele strategie en het management op te laten aansluiten is mijn wedstrijdpaard in topvorm en kan ik echt de proeven neerzetten waar ik trots op ben.

Ik geloof er super sterk in dat sport en welzijn met elkaar verbonden zijn. Mijn paarden staan bijvoorbeeld elke dag in de wei. Ik train volgens een plan, wat zowel voor mij als voor mijn paard heel goed te doen is. Dat is dus géén 6 keer per week een uur. Harder en langer trainen is zinloos als je niet op de juiste manier traint.

Efficient trainen en echt met een blij en gelukkig paard trainen is zo ontzettend waardevol! Zoals Narcos zijn oortjes hier op de foto naar voren heeft loopt hij altijd, met focus en plezier. Want alleen met een paard die echt blij, gezond en fit is kan ik de resultaten halen waar ik naar streef.

Het Essentials Trainings Traject is het nieuwste en meest coole programma wat ik ooit heb gedaan met ruiters.

De ruiters die hier aan mee doen maken zulke ongelooflijk grote stappen. En zonder dat ze dat van te voren hadden durven dromen. Denk aan ruiters die niet dachten dat ze ooit nog de ring in zouden gaan, maar nu competities rijden en selectiewedstrijden en daar ook nog eens bovenin meerijden.

Ik heb ruiters die al jaren de droom hebben om ooit nog eens Z dressuur te rijden, maar die echt bleven hangen in de L of M met zo af en toe een winstpuntje. Samen maken we een plan en zij kunnen zich er, doordat ze echt de steun, opvolging en route nu zien, ook echt aan houden. Ook zij geven weer vol vertrouwen wedstrijden op en halen gewoon telkens hun winstpunten.

Niet 100 dingen proberen en erachter komen dat het allemaal niet werkt. Gewoon 1 strategie waardoor je paard super blij is met je omdat het nu duidelijk is wat je bedoeld en het een prettige en rustige manier van trainen is. Daardoor ga je zo veel sneller vooruit dan wanneer je 1 x in de week of 1 x per twee weken een lesje rijdt.

Elke rit ga je met een plan en zelfvertrouwen in, waardoor je nu echt kan doorpakken in plaats van ‘het nog even zelf proberen’ en er dan na een maand achter komen dat er eigenlijk nog niet echt iets veranderd is en dat je nog steeds aan het uitstellen bent omdat je voelt dat je er nog niet klaar voor bent.

Het Essentials Trainings Traject zorgt ervoor dat je mentaal sterk bent tijdens je training en je proeven, technisch een goede ruiter bent voor je paard waardoor je nooit meer bang hoeft te zijn dat je het verkeerd doet voor hem, en fysiek elke oefening nu goed kan uitvoeren omdat je precies weet hoe je de hulpen moet geven.

hester bransen regiokampioenschappen

Zo werkt het Essentials Trainings Traject

Online leeromgeving

Je krijgt mijn persoonlijke training. Dus ik heb videolessen opgenomen die jou helpen om op de juiste manier te trainen. Je krijgt een uitgebreide online leeromgeving met alle lessen op B, L, M en Z niveau. 

Het is een doorlopend vullende leeromgeving en wordt dus telkens aangevuld met nieuwe video’s en audio’s.

Audio’s, video’s en alle replays van de inspiratie sessies en de Q&A’s vind je hier uiteraard ook terug.

Met de masterclasses leer je hoe je jouw paard kan trainen op zo’n manier dat hij echt snapt wat je bedoeld en dat je altijd met een goed plan op je paard stapt. Je weet elke rit wat je moet doen om consisent, duidelijk en consequent te zijn. Zo krijg je een super braaf en werkwillig paard die enthousiast met jou aan elke rit begint.

 

Persoonlijk succesplan

We maken samen je persoonlijke succesplan. Ik heb een video voor je opgenomen waarmee jij daarmee zelf je eigen succesplan maakt. En je tijdens je eigen trainingen ook precies de juiste stappen gaat trainen. Dit zorgt ervoor dat je paard gemotiveerder raakt, jij verbetering bij jezelf gaat zien én super goed kan reflecteren en bijsturen.

 

Proeven pakket

In het traject zit een B, L, M & Z proeven pakket. Hierin zitten alle video’s en audio’s die je nodig hebt om je voor te bereiden op het rijden van proeven waar je trots op bent.

In dit proeven pakket zitten alle te rijden proeven zowel op video met alle tips en de strategie hoe je dit zo kan rijden, als op audio.

De audio’s zijn in het juiste tempo ingesproken, dus je kan je proef altijd oefenen met Hester in je oor. En niet alleen als voorlezer, maar ook als trainer zijn deze ingesproken. Elke proef kan je dus oefenen en rijden met alle tips voor elke oefening erin.

Ook zijn alle proeven helemaal uitgewerkt als coachingsvideo, helemaal uitgetekend, elke proef. Zo kun je tijdens je proef jezelf lesgeven, omdat ik letterlijk in je hoofd zit en je precies weet wat je moet doen. Rijden met een plan dus.

Ook zit er van elke proef een visualisatie oefening in. Zo kun je je proef zelfs oefenen als je niet op je paard zit. De visualisaties zijn echt een bewezen systeem in alle sporten om te trainen, dus deze mogen niet missen in zo’n uitgebreid trainingspakket.

Persoonlijke video feedback

Hoe weet ik nou zeker dat je al het geleerde ook juist toepast? Door de persoonlijke video feedback die ik inspreek op jouw filmpje. Je weet daardoor precies waar bij jou in je training nog de winst te behalen valt. En ik vertel je natuurlijk ook direct wat je dan anders te doen heb. Dit is echt zó waardevol, dit maakt echt het verschil tussen gokken of je het goed doet en weten dát je het goed doet. 

Aan het begin, midden en eind van het traject stuur je jouw video in. Je krijgt dus echt begeleiding met je eigen paard, zonder dat je op pad hoeft met de trailer en zonder dat je gelijk een halve dag weg bent. 

t

Q&A's

1 keer per maand hebben we een Q&A met hotseat coaching. Ik teach op een bepaald onderwerp, dat is iedere sessie anders en we in gaan op waar je tegenaan loopt. Er is geen vraag te vreemd en juist doordat een ander een vraag stelt, haal je voor jezelf er weer uit wat relevant is voor jou.

Hierin merk je het mooie van de kracht van de groep. Je motiveert elkaar om door te zetten en je leert ook zoveel van elkaar.

In deze sessie heb je de mogelijkheid om al je persoonlijke vragen aan mij te stellen, zodat je door blijft gaan. Ook als het even moeilijk wordt, want paardrijden is niet altijd makkelijk, dan voel je dus de steun en de hulp die je op dat moment nodig hebt om daarna weer vol inspiratie door te gaan.

Inspiratie sessies

We hebben samen eens in de maand een inspiratie-sessie waarin ik nog dieper op een onderwerp in ga wat op dat moment in de groep speelt.

Het grote voordeel is dat alles is online, zodat ruiters uit heel NL met mij kunnen trainen ipv dat je alleen van al mijn kennis kan leren als je hier in de buurt woont.

Én door de manier waarop ik dit traject hebt opgebouwd zit er echt opvolging in, zodat je niet alleen de juiste kennis leert… maar je het ook daadwerkelijk blijft doen en toepast! Zo weten we allebei zeker dat je precies het juiste succesplan hebt om zelfverzekerd je winstpunten te halen tijdens je wedstrijden.

Investering

Op 1 juli starten we gezamelijk met een nieuwe groep ruiters het Essentials Trainings Traject online. Stap je in juni in, dan betaal je nu geen 997 euro maar slechts:

747 euro

Wat zit er allemaal in:

Het Essentials Trainings Traject is een traject van 6 maanden

 • Online leeromgeving met masterclasses en alle audio en video lessen voor B, L, M en Z niveau.
 • Video om je persoonlijke succesplan te maken
 • Volledig proevenpakket met daarin:
  • Elke proef op video opgenomen en voorgereden met trainingstips
  • Alle proeven op audio ingesproken:
   • Als ‘voorlezer’ zodat je op elk moment je proef zelf kan oefenen, ook als je alleen op stal bent.
   • Als ‘trainer’, dus de proef op het juiste tempo ingesproken met daarbij alle trainingstips voor je wedstrijd. Je snapt dat je na het rijden met deze audio gedurende de dagen voor je wedstrijd nu precies weet wat je moet doen in je proef.
  • Elke proef als visualisatie oefening ingesproken zodat je ook als je niet bij je paard bent jezelf kan trainen.
  • Elke proef volledig uitgetekend met alle tips zodat je na het bekijken van deze video jezelf ook echt kan lesgeven tijdens je eigen proef.
 • Persoonlijke video feedback zodat je precies weet of je het geleerde ook goed toepast in de praktijk. Daarbij krijg je persoonlijke trainingstips ingesproken bij jouw video’s. Waardoor je dus ook echt van mij persoonlijk les krijgt. 
 • 1 keer per maand hebben we via Zoom online een Q&A sessie met hotseat coaching. Daar kun je jouw persoonlijke vragen in stellen en leren van de vragen van anderen. 
 • 1 keer per maand hebben we via Zoom online een Inspiratie sessie waarin we ingaan op een onderwerp waar je die maand verder mee aan de slag gaat. 

 

Extra ‘Mastering the basics’

Omdat ik de basis van de dressuur echt super belangrijk vind en ik er zeker van wil zijn dat je die echt goed beheerst, heb ik besloten om op dit moment een mega grote extra erbij te geven. Helemaal gratis dus.

Als je je nu aanmeld en start met het Essentials Trainings Traject krijgt je de super populaire online training ‘Mastering the Basics’ cadeau van me. En daar krijg je dan ook direct toegang toe nadat je op de knop heb gedrukt. Mastering the basics is een fantastische training om echt de basis training met je paard goed onder de knie te krijgen. Het is een programma van 10 weken, en elke twee weken krijg je toegang tot de nieuwe module. Helemaal ram vol met video’s, audio’s en masterclasses. Deze training kost op dit moment €497,- en krijg je er dus direct en helemaal gratis bij!

(En heb je ‘Mastering the basics’ al? Laat me dat dan even weten zodra je bent gestart, uiteraard heb ik ook voor jou een vette extra!)

Het Essentials Trainings Traject is een half jaar traject waarbij Hester je meeneemt naar een geweldig goede opleiding van je paard, plezier in het rijden en (weer) met een goed gevoel een proef rijden.

Het is een doorlopend programma, na 6 maanden kun je dus gewoon verlengen. En ik kan je verklappen dat die vraag al kwam in de eerste maand dat we gestart waren met dit traject. Cool he, dat ruiters na slechts 1 maand al voelen ‘dit is het’ en ‘ik wil meer van dit!’.

Op dit moment draait de pilotversie van het Traject, de online omgeving wordt dus telkens meer uitgebreid en aangevuld. Dit doe ik op vraag van de ruiters, zodat het een programma wordt die we samen maken en vullen.

 

Veel gestelde vragen

Ik rij nog geen wedstrijden, is deze training dan wel geschikt voor mij?

Als je nog geen wedstrijden rijdt, omdat je nog een jong paard hebt, of nog aan het uitstellen was, of nog niet durfde, of omdat je er nog niet de begeleiding bij had, dan is dit programma nog steeds heel geschikt voor je. Je gaat in je eigen tempo, met een gezonde aanmoediging van Hester 🙂

Wat maakt dit traject zo uniek?

In het Essentials Trainings Traject krijg je echt opvolging, Hester denkt met je mee en helpt je jouw droomdoel te bereiken. 

Het is niet de zoveelste online training die over de schutting gegooid wordt en waarbij je het zelf maar moet uitzoeken. Het vraagt wel van je dat je zelf aan de slag gaat met de oefeningen, je vragen stelt bij de inspiratiesessies en goed gebruik maakt van de video feedback.

Je leert dus niet alleen online, maar je implementeert het ook gelijk in je hele rijden. Het zijn niet alleen video’s die laten zien hoe het moet met de mooiste paarden door de beste ruiters. NEE! Dit traject helpt je om het ook echt door te voeren in je eigen training. Dus niet alleen de kennis krijgen, maar ook echt ermee aan de slag en voelen wat het voor je doet. 

 

Kan ik ook mijn persoonlijke vragen stellen en eigen video's sturen?

Het Essentials Trainings Traject is zo ingericht dat je zeker je persoonlijke vragen kan stellen aan Hester. De Q&A’s zijn daar speciaal voor. En ook tijdens de inspiratie sessies is daar ruimte voor. 

Ook krijg je de mogelijkheid om je eigen video’s op te sturen. In de eerste pilot fase zijn dat 3 video’s, in de eerste, derde en laatste maand van het traject. Je krijgt persoonlijke video feedback, ingesproken door Hester. 

Heb ik ook contact met andere ruiters die meedoen aan het traject?

Jazeker! De inspiratiesessies en Q&A’s via Zoom zijn met de groep, dus je leert ook van elkaar en de vragen die jij en anderen stellen. Ook is er een online community waarbij je jouw successsen en struggles kan delen. En in de besloten facebookgroep leer je elkaar kennen en kun je je vorderingen delen. 

 

Wat zijn de data van de inspiratiesessies en Q&A's?

De inspiratiesessies en Q&A’s zijn online sessies die via Zoom gaan. Je hoeft alleen maar op de aangegeven data op de link te klikken die je krijgt toegestuurd en je doet mee!

Kun je op de aangegeven data er niet bij zijn? Geen probleem, alle inspiratie sessie worden opgenomen en kun je terugkijken in de online leeromgeving.

1 juli 19.30 IS
15 juli 19.30 Q&A
12 augustus 19.30 IS
26 augustus 19.30 Q&A
9 september 19.30 IS
23 september 19.30 Q&A
7 oktober 19.30 IS
21 oktober 19.30 Q&A
4 november 19.30 IS
18 november 19.30 Q&A
2 december 19.30 IS
16 december 19.30 Q&A

Let op: Incidenteel kan het zijn dat een datum en tijd veranderd. 

 

Ik wil liever ook live privélessen volgen bij Hester, kan dat?

Het Essentials Trainings Traject is er ook in de ‘live’ versie waarbij je ook privélessen en masterclass avonden volgt bij Hester. Nog meer persoonlijke begeleiding en contactmomenten dus. Ben je echt serieus en committed? Vraag naar de mogelijkheden door even te mailen naar: hester@ruitergevoel.com

Kan ik de kosten opvoeren voor mijn boekhouding?

Ben je ondernemer in de Hippische sport? Dan kun je de factuur in je boekhouding opgeven. Je krijgt een factuur met daarop 21% BTW.

 

Ruitergevoeltips

Meer Ruitergevoel op de socials

Ruitergevoel

Heb je vragen? Bel of mail Corjan, 
hij helpt je graag verder!
M:+31 (0)6 - 50 9999 82
E: hester@ruitergevoel.com

Adres van ons trainingscentrum:

Polder 35
6691 MG Gendt
(tussen Arnhem en Nijmegen)

KvK nummer: 70203695