Trainingsdagen

Een paar dagen heerlijk trainen met je paard en genieten van je sport tijdens de Ruitergevoel trainingsdagen

Hester Bransen

Trainingsdagen

Zijn de trainingsdagen wat voor mij?

De trainingsdagen zijn heel geschikt voor je als je graag een paar dagen in een kleine groep van maximaal 6 ruiters intensief met je paard wilt trainen. Zo krijg je echt een flinke boost in je training waardoor je thuis weer vol inspiratie door kan trainen. In korte tijd veel progressie maken is heerlijk, en deze trainingsdagen maken dat mogelijk. Heb je het gevoel dat je op een bepaald punt blijft hangen in je training? Dan zijn de trainingsdagen echt wat voor jou!

Herken jij jezelf hierin?

 • Je geniet van dressuurmatig trainen van je paard, je wil graag dat jij en je paard elkaar begrijpen en super goed op elkaar ingespeeld zijn
 • Je wil graag samen met je paard een paar dagen intensief trainen om in korte tijd veel vooruitgang te boeken
 • Je merkt dat je even over een drempel of door een barriere heen geholpen wilt worden, wat je op dit moment nog niet helemaal voor elkaar krijgt
 • Je bent vooral een ruiter die zichzelf en je paard deze heerlijke en fijne trainingsdagen cadeau wil doen!

“De eye-openers zijn inmiddels niet meer te tellen. De ruiters die je voorgingen, en nog steeds regelmatig komen trainen weten het al: je hoort echt bij ’team Ruitergevoel’ als je eenmaal op deze manier getraind hebt met je paard.”

Hoe ziet het Ruitergevoel trainingscentrum eruit?

Het Ruitergevoel trainingscentrum is een prachtige locatie, ruime stallen met luik naar buiten, super fijne binnenrijbaan met top bodem, een 20 x 60 dressuurpiste buiten, weidegang (ook voor de trainingspaarden!), in een prachtig natuurgebied direct aan de Waal met daarbij struinpaden en er is vooral een heerlijke sfeer. Je paard kan buiten de trainingen om een poosje van 1 van de weides gebruik maken. Zorg ervoor dat je paard goed ontwormd is en/of de mest gecontroleerd op wormeitjes.

Het zijn tweedaagse trainingen. Tijdens de trainingsdagen krijg je twee lessen per dag. ’s morgens les je in een groepje van 2 en ’s middags krijg je privéles. 

Natuurlijk passen we de duur en intensiteit van de ritten aan voor jou en je paard persoonlijk. Je paard kan bij ons dagelijks de wei in. Op- en afzadelen doe je op de wasplaatsen, je kan je paard daar goed naverzorgen. Daar vlakbij is ook de zadelkamer waar je een grote kast met slot krijgt om alle spullen voor je paard in te doen.

In onze sfeervolle kantine met fantastisch uitzicht op de Waal starten we de dag gezamenlijk op en daar lunchen we ook uitgebreid. Natuurlijk kun je daar ook even nagenieten aan het einde van zo’n heerlijke trainingsdag.

Wat doe je tijdens de trainingsdagen?

Vooral heel veel genieten van je paard, de professionele trainingen en de ontspannen sfeer. We willen niet voor niets een eerlijke en goede training voor jou en je paard. Er wordt getraind in een geweldige setting waardoor je met een fijn gevoel afstapt na iedere rit. Natuurlijk wordt er heel goed op jou en je paard gelet, zodat het niveau en intensiteit afgestemd wordt op wat jullie aankunnen.

Je bent maximaal met een groep van 6 tijdens de trainingsdagen. Je rijdt ’s ochtends in tweetallen en ’s middags heb je privéles.

Twee-daagse trainingen

Kom ook op de twee-daagse trainingen.

Je krijgt twee keer per dag les. ’s Morgens in tweetallen en ’s middags privéles. Er wordt echt goed naar jou en je paard gekeken en geluisterd. Zo zorgen we ervoor dat je paard niet overvraagd wordt tijdens de trainingsdagen.
Je krijgt les met een instructieset. Zo hoor je de aanwijzingen heel goed en kun je je optimaal concentreren op het trainen van je paard.

Hester Bransen

Weidegang

 

Hester Bransen

Veel aandacht voor een correcte houding en zit

Ook kun je dagelijks meekijken bij de lessen van de andere ruiters. Zelf traint Hester een aantal paarden per dag, een mini-clinic maakt dat je precies kan zien wat de Ruitergevoel training doet voor haar paarden.

Uitgebreide verse lunch

’s Middags hebben we een uitgebreide lunch in onze gezellige kantine en aan het einde van de dag kun je hier ook echt even nagenieten van de indrukken van die dag.

Weidegang

 

Data trainingsdagen

Dit zijn de geplande trainingen voor het voorjaar en zomer 2024

 • 7 t/m 9 maart – Vol
 • 14 t/m 16 maart – Vol
 • 28 t/m 30 maart – Vol
 • 4 t/m 6 april – Vol
 • 18 t/m 20 april – Vol
 • 16 t/m 18 mei – Vol
 • 30 mei t/m 1 juni – Vol
 • 13 t/m 15 juni – Vol 
Graag wil ik op de interesselijst voor de nieuwe data.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Wat is de investering voor de trainingsdagen?

De investering voor de trainings 2-daagse is €497,- incl. BTW.

Wil je ’s morgens liever niet reizen met je paard, bijv. ivm. files? Dan kun je ervoor kiezen om de avond ervoor al te komen. Aankomst avond van tevoren is mogelijk. 

Wat verder handig is om te weten:

Het is niet mogelijk om extra mensen mee te nemen tijdens deze dagen, ook niet voor een ochtend of middag. Alleen de deelnemers van de trainingdagen zijn aanwezig deze dagen.

Je kunt niet zelf overnachten bij ons. Woon je niet in de buurt, of wil je gewoon graag zelf ook ‘even weg’ zijn? Dan kun je bijvoorbeeld overnachten bij een B&B in Gendt of omgeving of bijvoorbeeld bij Hotel van der Valk in Lent, Nijmegen.
Ontbijt en diner zit niet in inbegrepen in de trainingsweek, uitgebreide lunch en alle drankjes wel.

Neem zelf het krachtvoer van je paard mee, daar is hij aan gewend. Graag bakjes meenemen die afgesloten kunnen worden.
Het is fijn als je zelf de stal van je paard schoon houdt. Wil je liever dat wij uitmesten, dan kan dat ook tegen meerprijs.
Paarden staan op stro en krijgen goede kwaliteit ruwvoer. Wil je liever iets anders? Dan dit van te voren even melden en het zelf meenemen.

Ik zie je graag!
Hartelijke groeten,

Hester Bransen

Ervaringen van deelnemers

We zijn weer een team!

Voorafgaand aan deze drie daagse training liep ik vast met mijn paard. Al twee jaar proberen we elkaar te begrijpen met veel ups en downs. Ik stond op het punt om hem te verkopen als er niet snel wat zou veranderen. 
In deze drie trainingsdagen zijn we van frustratie en angst naar begrip en vol vertrouwen gegaan. 
Ik geniet weer van het rijden en mijn paard is ook blij. Op stal zei iemand tegen mij “het lijkt wel of er een andere ruiter aan het rijden is” in maar 3 dagen tijd is er echt een wereld van verschil. 
Los van alle gezelligheid, culinaire lunches en leerzame inzichten is het bovenal een echte investering in jezelf en je paard. Ik kan daarom al niet wachten om de volgende te gaan volgen, en zal het zeker twee keer per jaar mezelf en mijn paard cadeau doen.
En mijn paard?  die wordt niet meer verkocht 😉
Annelies

De trainingsdagen bij Hester waren precies wat ik zocht! Hester is een ongelooflijk fijne en goede instructrice. Ik heb zoveel van haar geleerd in die paar dagen. Ik merk echt dat mijn pony Raaf en ik een grote sprong hebben gemaakt samen. Raaf is nu net een jaar bij ons en ik was al een tijdje op zoek naar een instructieweekend maar was erg terughoudend door verhalen die ik er soms over hoorde. Wij staan op een kleine stal met maar 7 paarden en een stalgenootje was laatst naar een instructieweek geweest en uiteindelijk kwam ze niet heel blij terug. Ze was met name bezig geweest met de zorg en het management van haar paard. Het was veel te groot en te druk en de paarden konden er niet echt naar buiten tussen de lessen door.
Dit was dus ook een van de eerste dingen die ik vroeg toen ik Corjan aan de telefoon had. Ik heb uiteindelijk geen moment zorgen gehad over Raaf. Sterker nog hij had het goed naar zijn zin en tussen de lessen door kon hij lekker buiten staan. De groepen zijn bij Hester ook heel klein. Max 4 personen en wij waren zelfs maar met ons drieën. Tussen de middag was er een heerlijke lunch gemaakt door de moeder van Hester. Alles lekker vers en heel uitgebreid. Daarnaast ben ik zelf geen heel ver gevorderde ruiter. Ook dat maakte niet uit. Ik heb dat ook echt zo gevoeld en ervaren. Hester kijkt naar jou en je paard en helpt je samen verder te komen en het vertrekpunt of waar je staat daarin maakt niets uit.
Kortom aan de voorkant vond ik het best spannend om zo voor een eerste keer een paar dagen met Raaf op pad te zijn maar wat kijk ik er goed op terug! Van Hester wil je wel elke dag les :-). Zo kundig en prettig. Helaas is dat voor ons echt te ver weg. Raaf en ik hebben ons in ieder geval al wel opgegeven voor een nieuwe datum voor de trainingsdagen in het najaar. Ik kijk er nu al
naar uit! Ondertussen kan ik goed verder met oefenen van alle tips en adviezen die ik van Hester heb geleerd.
Dankjewel Hester en Corjan voor deze onwijs leerzame en fijne dagen.
Raaf en Hilde

Hilde

Ik heb een paard dat nogal kijkerig en nerveus is. Ze blaast zich hierdoor enorm op, veel front, drukt haar rug naar beneden en gaat hierdoor lopen als een tuigpaard die niet te rijden is… weining aanleuning en valt door het binnen been heen. Verder wilde ik erg graag aan mijn houding en zit werken maar daar kom ik bijna niet aan toe doordat ze haar rug naar beneden trekt en hierdoor erg lastig te rijden is. 

Ik had ruim 20 jaar niet gereden dus mijn paard en ik zelf zijn dus eigenlijk ‘her intreders’.

Ik twijfelde of ik de juiste hulpen geef aan mijn paard. Mogelijk snap ik het niet helemaal waardoor we wat langer in dit stadium blijven hangen. “Misschien hou ik de teugels te vast/te kort waardoor ze niet kan ontspannen?” Dat soort vragen gingen door mij heen. Ik voelde enorm de behoefte om hier in begeleidt te worden. 

Voor mijn paard is iedere vreemde omgeving spannend, daar had ik mij wel op voorbereid en ik hoopte dat ik dit nu wat sneller er uit kon rijden.

De trainingsdagen hebben mij heel veel opgeleverd! De ongekende rustige en vooral ook duidelijke professionele hulp van Hester geven goed inzicht in hoe ik mijn paard kan opvangen, sturen en aansporen en vooral op welk moment.  

Ik heb geleerd om nieuwe afspraken te maken met mijn paard en vooral hoe ik dat doe omdat het best een pittig paard is. Ik krijg het gevoel dat ik het beter snap en dat we veel verbetering hebben in de aanleuning en ontspanning. Ik heb dan ook grote behoefte om de trainingen bij Hester te vervolgen.

Op een schaal van 1 -10 zou ik met een 10 ruiters aanbevelen om bij Hester een training te volgen of lessen. De training 3 daagse is wel echt een super training! 2 x per dag op je paard helpt enorm om wat je leert ook goed toe te passen en je eigen te maken. Het is ook echt een soort van mini vakantie.  De accommodatie is fantastisch, een mooie binnenbak met goede bodem en een super buiten piste aan de Waal!  Dè omgeving om samen met je paard te zijn. 

Ik ging met een heel blij en vooral tevreden gevoel weer naar huis na de training. En de drive om dit allemaal verder door te willen zetten.  

Ik kan iedere ruiter aanraden om een training dagen bij Hester te volgen. Je kunt jezelf even helemaal concentreren op je paard en het paardrijden en dat allemaal in een prachtige omgeving met de Konink paardjes en  runderen die in het wild rondlopen.

Monique

GRATIS: De 4 elementen van een correcte houding en zit

Al 20.000 ruiters hebben dit boek gedownload!
Hét onmisbare boek voor de ruiter die zijn paard wil trainen vanuit een onafhankelijke houding en zit.

Ruitergevoeltips

Meer Ruitergevoel op de socials

Ruitergevoel

Heb je vragen? Bel of mail Corjan, 
hij helpt je graag verder!
M:+31 (0)6 - 50 9999 82
E: hester@ruitergevoel.com

Adres van ons trainingscentrum:

Polder 35
6691 MG Gendt
(tussen Arnhem en Nijmegen)

KvK nummer: 70203695