Trainingsdagen

Home » Trainingen voor ruiters » Trainingsdagen

Een paar dagen heerlijk trainen met je paard en genieten van je sport tijdens de Ruitergevoel trainingsdagen

Hester Bransen

Trainingsdagen

Zijn de trainingsdagen wat voor mij?

De trainingsdagen zijn heel geschikt voor je als je graag een paar dagen in een kleine groep van maximaal 4 ruiters intensief met je paard wilt trainen. Zo krijg je echt een flinke boost in je training waardoor je thuis weer vol inspiratie door kan trainen. In korte tijd veel progressie maken is heerlijk, en deze trainingsdagen maken dat mogelijk. Heb je het gevoel dat je op een bepaald punt blijft hangen in je training? Dan zijn de trainingsdagen echt wat voor jou!

Herken jij jezelf hierin?

  • Je geniet van dressuurmatig trainen van je paard, je wil graag dat jij en je paard elkaar begrijpen en super goed op elkaar ingespeeld zijn
  • Je wil graag samen met je paard een paar dagen intensief trainen om in korte tijd veel vooruitgang te boeken
  • Je merkt dat je even over een drempel of door een barriere heen geholpen wilt worden, wat je op dit moment nog niet helemaal voor elkaar krijgt
  • Je bent vooral een ruiter die zichzelf en je paard deze heerlijke en fijne trainingsdagen cadeau wil doen!

“De eye-openers zijn inmiddels niet meer te tellen. De ruiters die je voorgingen, en nog steeds regelmatig komen trainen weten het al: je hoort echt bij ’team Ruitergevoel’ als je eenmaal op deze manier getraind hebt met je paard.”

Hoe ziet het Ruitergevoel trainingscentrum eruit?

Het Ruitergevoel trainingscentrum is een prachtige locatie, ruime stallen met luik naar buiten, super fijne binnenrijbaan met top bodem, een 20 x 60 dressuurpiste buiten, weidegang (ook voor de trainingspaarden!), in een prachtig natuurgebied direct aan de Waal met daarbij struinpaden en er is vooral een heerlijke sfeer. Je paard kan buiten de trainingen om een poosje van 1 van de weides gebruik maken. Zorg ervoor dat je paard goed ontwormd is en/of de mest gecontroleerd op wormeitjes.

Er zijn twee- en driedaagse trainingen. Tijdens de trainingsweek krijg je twee lessen per dag. ’s morgens les je in een groepje van 2 en ’s middags krijg je privéles.

Je paard kan bij ons dagelijks de wei in. Op- en afzadelen doe je op de luxe wasplaatsen, je kan je paard daar goed naverzorgen. Daar vlakbij is ook de zadelkamer waar je een grote kast krijgt om alle spullen voor je paard in te doen.

In onze sfeervolle kantine met fantastisch uitzicht op de Waal starten we de dag gezamenlijk op en daar lunchen we ook. Natuurlijk kun je daar ook even nagenieten aan het einde van zo’n heerlijke trainingsdag.

Wat doe je tijdens de trainingsdagen?

Vooral heel veel genieten van je paard, de professionele trainingen en de ontspannen sfeer. We willen niet voor niets een ‘happy athlete’. Er wordt getraind in een geweldige setting waardoor je met een fijn gevoel afstapt na iedere rit. Natuurlijk wordt er heel goed op jou en je paard gelet, zodat het niveau en intensiteit afgestemd wordt op wat jullie aankunnen.

Je bent maximaal met een groep van 4 tijdens de trainingsdagen. Je rijdt ’s ochtends in tweetallen en ’s middags heb je privéles.

Drie-daagse trainingen

Kom ook op de drie-daagse trainingen.

Je krijgt twee keer per dag les. ’s Morgens in tweetallen en ’s middags privéles. Er wordt echt goed naar jou en je paard gekeken en geluisterd. Zo zorgen we ervoor dat je paard niet overvraagd wordt tijdens de trainingsdagen.
Je krijgt les met een instructieset. Zo hoor je de aanwijzingen heel goed en kun je je optimaal concentreren op het trainen van je paard.

Veel aandacht voor een correcte houding en zit

Ook kun je dagelijks meekijken bij de lessen van de andere ruiters. Zelf traint Hester een aantal paarden per dag, een mini-clinic maakt dat je precies kan zien wat de Ruitergevoel training doet voor haar paarden.
’s Middags hebben we een uitgebreide lunch in onze gezellige kantine en aan het einde van de dag kun je hier ook echt even nagenieten van de indrukken van die dag.

Hester Bransen

Prachtige omgeving

 

Ervaringen van deelnemers

Ik heb een paard dat nogal kijkerig en nerveus is. Ze blaast zich hierdoor enorm op, veel front, drukt haar rug naar beneden en gaat hierdoor lopen als een tuigpaard die niet te rijden is… weining aanleuning en valt door het binnen been heen. Verder wilde ik erg graag aan mijn houding en zit werken maar daar kom ik bijna niet aan toe doordat ze haar rug naar beneden trekt en hierdoor erg lastig te rijden is. 

Ik had ruim 20 jaar niet gereden dus mijn paard en ik zelf zijn dus eigenlijk ‘her intreders’.

Ik twijfelde of ik de juiste hulpen geef aan mijn paard. Mogelijk snap ik het niet helemaal waardoor we wat langer in dit stadium blijven hangen. “Misschien hou ik de teugels te vast/te kort waardoor ze niet kan ontspannen?” Dat soort vragen gingen door mij heen. Ik voelde enorm de behoefte om hier in begeleidt te worden. 

Voor mijn paard is iedere vreemde omgeving spannend, daar had ik mij wel op voorbereid en ik hoopte dat ik dit nu wat sneller er uit kon rijden.

De trainingsdagen hebben mij heel veel opgeleverd! De ongekende rustige en vooral ook duidelijke professionele hulp van Hester geven goed inzicht in hoe ik mijn paard kan opvangen, sturen en aansporen en vooral op welk moment.  

Ik heb geleerd om nieuwe afspraken te maken met mijn paard en vooral hoe ik dat doe omdat het best een pittig paard is. Ik krijg het gevoel dat ik het beter snap en dat we veel verbetering hebben in de aanleuning en ontspanning. Ik heb dan ook grote behoefte om de trainingen bij Hester te vervolgen.

Op een schaal van 1 -10 zou ik met een 10 ruiters aanbevelen om bij Hester een training te volgen of lessen. De training 3 daagse is wel echt een super training! 2 x per dag op je paard helpt enorm om wat je leert ook goed toe te passen en je eigen te maken. Het is ook echt een soort van mini vakantie.  De accommodatie is fantastisch, een mooie binnenbak met goede bodem en een super buiten piste aan de Waal!  Dè omgeving om samen met je paard te zijn. 

Ik ging met een heel blij en vooral tevreden gevoel weer naar huis na de training. En de drive om dit allemaal verder door te willen zetten.  

Ik kan iedere ruiter aanraden om een training 3 daagse bij Hester te volgen. Je kunt jezelf even helemaal concentreren op je paard en het paardrijden en dat allemaal in een prachtige omgeving met de Konink paardjes en  runderen die in het wild rondlopen.

Monique

Toen ik een eigen paard kocht, merkte ik dat ik een beetje bleef hangen in de manier van rijden die ik op manegepaarden had geleerd. Omdat mijn paard zijn lijf vaak nogal strak houdt, waren we vaak in gevecht, en dat was niet de manier waarop ik wilde paardrijden. 

Vanaf het begin heb ik bij Hester gewerkt aan de ontspanning, zodat ik niet meer met spierpijn in mijn armen van mijn paard afstapte. Inmiddels zijn we alweer een stukje verder, maar ik merk dat het nog steeds fijn is om regelmatig terug te grijpen naar de basis. Daarnaast kan Hester goed inschatten wanneer we toe zijn aan ‘een tandje erbij’. 

Ik dacht dat het niveau van mij en mijn paard eigenlijk te laag zou zijn (ik reed toen B-dressuur), dat ik de ‘minste’ van de groep zou zijn, en dat Hester alleen uitdaging zag in hele goede, vergevorderde combinaties. Gelukkig bleek dat niet zo te zijn! 

Alle trainingsdagen waren heel erg leuk! De groepen waren leuk en het niveau paste goed bij mij. Hester werkt juist heel veel aan de basis, omdat je zonder die basis niet zo ver komt. Wat ik heb gemerkt, is dat als de basis goed is, dat al die oefeningen eigenlijk bijna vanzelf gaan. Tijdens de trainingsdagen is het ook leuk dat je bij de andere deelnemers kunt meekijken. Dan zie je dat veel mensen tegen dezelfde problemen aan lopen. Ook rijdt Hester haar eigen paarden, waarbij ze dan uitleg geeft waarom ze bepaalde dingen wel of juist niet doet. 

Inmiddels heb ik nooit meer spierpijn in mijn armen! Ik los eventuele spanning nu op een andere manier op, die veel meer bij mij en mijn paard (en ik denk alle paarden) past. Daarnaast wordt ik tijdens mijn eigen rijden al een stuk consequenter. 

Ik moet af en toe even uit mijn comfortzone en dankzij Hester durf ik dat ook thuis en heb ik het vertrouwen dat het daarna wel weer goed komt. 

Ik beveel de trainingsdagen aan iedereen aan! Het is dat het voor de meeste van mijn kennissen vrij ver weg is (vanaf Zuid-Holland), maar dat is wat mij betreft dan ook de enige reden om niet vaker te komen. Een les of een aantal trainingsdagen is altijd heel gezellig, je krijgt er veel inspiratie van en Hester kan alles heel goed uitleggen. Als je iets niet snapt is het geen enkel probleem, dan legt ze het gewoon op een andere manier uit, of ze doet het even voor. 

Buiten het trainen en dat je dus heel veel leert tijdens een meerdaagse training, is het ook heel erg gezellig. Je bent al snel heel vertrouwd met elkaar, en je kunt heerlijk de hele dag met de paarden bezig zijn. De paarden hebben een mooie stal, en alle voorzieningen zijn aanwezig. Zelf een paar nachten in een hotel of B&B in de buurt, en dan is het stiekem ook wel een beetje ponykamp-voor-grote-meisjes (gelukkig zonder de bonte avond). Maar dat moeten we maar niet verder vertellen….

Merel

Een vriendin en ik besloten samen de 3-daagse training bij Hester te volgen nadat we een clinic les hadden gevolgd bij ons op stal die door Hester gegeven werd. Met mijn paard Indio wilde ik graag oefenen aan de juiste stelling & buiging en aan een juiste zit en hand houding.

Bij de overgang van L1 naar L2 horen net weer andere oefeningen. Ook de juiste houding van ruiter en paard wordt dan extra belangrijk. Ik wilde daar graag aan werken, omdat ik vond dat daar nog winst te behalen was. 

De 3 trainingsdagen zijn heel fijn ingericht met en een duo les en een privé les op één dag. Daartussen is er een heerlijke lunch waarbij de paarden en ruiters even kunnen bijkomen van het harde werken en weer kunnen opladen voor de volgende les. Door de combinatie van de twee is het niet alleen maar hard werken, maar ook ontspannen en recreatief je oefeningen doen.

Ik heb meer inzicht gekregen in zowel mijn eigen houding, die wat teveel naar achteren was en waarbij mijn teugelcontact wat onregelmatig was, als over de houding van mijn paard Indio. Hij heeft/had nog wel eens de neiging om zijn hoofd te kantelen en achter de loodlijn te kruipen. Door te werken aan een continue juiste verbinding met zijn mond, hebben we hier veel vooruitgang in geboekt.

Hester heeft een professionele kijk op het complete plaatje. Ze kijkt niet alleen naar de ruiter of het paard maar naar het geheel en de interactie tussen beide. Hierdoor kun je met een les, of met de meerdere trainingsdagen, echt vooruitgang boeken. 

Joëlle

Data trainingsdagen

  • Op dit moment zijn alle trainingsdagen volgeboekt.

Wil je op de interesselijst om als eerste alle data te ontvangen? Stuur me dan een berichtje.

 

Wat is de investering voor de trainingsdagen?

De investering voor de trainings 3-daagse is €425,- incl. BTW.

Wil je ’s morgens liever niet reizen met je paard, bijv. ivm. files? Dan kun je ervoor kiezen om de avond ervoor al te komen. Trainingsdagen zijn altijd van donderdag tm zaterdag. Aankomst op woensdagen tussen 18.00 en 22.00

 

Wat verder handig is om te weten:

Je kunt niet zelf overnachten bij ons. Woon je niet in de buurt, of wil je gewoon graag zelf ook ‘even weg’ zijn? Dan kun je bijvoorbeeld overnachten bij een B&B in Gendt of omgeving of bijvoorbeeld bij Hotel van der Valk in Lent, Nijmegen.
Ontbijt en diner zit niet in inbegrepen in de trainingsweek, uitgebreide lunch en alle drankjes wel.

Neem zelf het krachtvoer van je paard mee, daar is hij aan gewend. Graag bakjes meenemen die afgesloten kunnen worden.
Het is fijn als je zelf de stal van je paard schoon houdt. Wil je liever dat wij uitmesten, dan kan dat ook tegen meerprijs.
Paarden staan op stro en krijgen goede kwaliteit ruwvoer. Wil je liever iets anders? Dan dit van te voren even melden en het zelf meenemen.

Ik zie je graag!
Hartelijke groeten,

Hester Bransen

Ja, ik wil deelnemen aan de trainingsdagen!

Na opgave via onderstaand formulier ontvang je extra info over de trainingsdagen. Ook de factuur wordt in de week van je aanmelding verzonden en er wordt een plaats voor je gereserveerd. De factuur heeft een betalingstermijn van 2 weken. Je aanmelding is definitief nadat de factuur voldaan is. 

Het is niet mogelijk om extra mensen mee te nemen tijdens deze dagen, ook niet voor een ochtend of middag. Alleen de deelnemers van de trainingdagen zijn aanwezig deze dagen.  

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

GRATIS: De 4 elementen van een correcte houding en zit

Al 20.000 ruiters hebben dit boek gedownload!
Hét onmisbare boek voor de ruiter die zijn paard wil trainen vanuit een onafhankelijke houding en zit

Ruitergevoeltips

Meer Ruitergevoel op de socials

Ruitergevoel

Heb je vragen? Bel of mail Corjan, 
hij helpt je graag verder!
M:+31 (0)6 - 50 9999 82
E: hester@ruitergevoel.com

Adres van ons trainingscentrum:

Polder 35
6691 MG Gendt
(tussen Arnhem en Nijmegen)

KvK nummer: 70203695