Over Hester

Home » Over Hester

Het gaat er niet om wat ik kan met mijn paard maar wat jij kan met jouw paard!

Hester Bransen

Hester Bransen

Hester Bransen won de award voor beste Hippisch instructeur en docent van het jaar 2019 tijdens het instructeurscongres op Horse-event.

Honderden ruiters hebben op het Ruitergevoel trainingscentrum geleerd hoe zij een geweldig duo met hun paard kunnen vormen. In de ruitergevoel trainingen leer je hoe je jouw paard de beste basistraining geeft in een respectvolle eerlijke training.

Hester heeft meer dan 15 jaar ervaring als docent aan de mbo opleiding Paardensport en -houderij.

Al 20.000 ruiters hebben het E-book ‘De 4 elementen van een correcte houding en zit’ gedownload.

Met de populaire online training ‘Paardrijden met ruitergevoel’ krijgen nu ook ruiters die niet de mogelijkheid hebben om live bij Hester te trainen de kans om paard te rijden met het ruitergevoel trainingssysteem.

“Het gaat er bij Ruitergevoel niet om wat ik kan met mijn paard, maar wat jij kan met jouw paard”

Doorbraak voor ruiters

“Eindelijk gevonden waar ik jaren naar op zoek ben gegaan. Hester, je hebt geen idee wat je voor mij en mijn paard gedaan hebt.”

Dat is de eerste zin van een hele waardevolle mail die ik kreeg van één van mijn ruiters. Door het paardrijden te benaderen als teamsport en de nadruk te leggen op het trainen en coachen van de ruiter, vinden ruiters de rust, logica en efficiëntie. Stap voor stap elk onderdeel tot in de perfectie beheersen, oefeningen volgen elkaar logisch op en maken het paardrijden overzichtelijk en leuk!

Als ik werk met ruiters richt ik me altijd op teamwork tussen ruiter en paard. Vanuit duidelijke kaders naar vertrouwen om tot een goede samenwerking te komen. Het is een houvast waar ambitie en systematiek elkaar versterken. Ik leg uit, laat ervaren en ruitergevoel ontwikkelen. Een opluchting voor ruiters die het paardrijden ook echt willen begrijpen!

Houding- en zitlessen, dressuurlessen, wedstrijdvoorbereiding en wedstrijdbegeleiding, longeren met dubbele longe, videotraining en horsemanship zijn de onderdelen die ik meeneem in de verschillende programma’s die ruiters bij me volgen.

Als docent aan de opleiding Paardensport en -houderij ben ik nauw betrokken bij de paardensport. Ik train veel ruiters en kom op ontzettend veel bedrijven. Mijn kennis over de ruiter heb ik daarnaast opgedaan aan de opleiding voor oefentherapie Cesar. Ik volgde verschillende cursussen en trainingen om me verder te verdiepen in het bewegingsleren bij ruiters.

Met verschillende paarden rij ik in de wedstrijdsport. Met de 7 jarige Hommage reed ik in het ZZLicht en de 8 jarige L’Amour in het Z2.

De Instructeurs en trainersopleiding ORUN niveau 2, 3 en 4 heb ik allen afgerond met top cijfers, waaronder een 10 voor de theorie van ORUN niveau 4!

Wat doe ik voor de paardensport?

Als auteur van het boek ‘De 4 elementen van een correcte houding en zit’ zet ik de eerste stap om ruiters in begrijpelijke taal en een leuke schrijfstijl, ‘ruitergevoel’ te laten ontwikkelen. Dit boek is al door ruim 20.000 ruiters gelezen!

Verder heb ik bijvoorbeeld de online training: ‘de 30 dagen challenge om je houding en zit te verbeteren’ gestart. Binnen twee weken deden daar 8000 ruiters aan mee! Dit vormde de basis voor de populaire online training ‘Paardrijden met ruitergevoel’. 

De podcast ‘Paardrijden met Ruitergevoel’ is de nieuwste inspiratie die ik met je deel via luistertips/audio’s.

Tijdens het coachen en trainen van leergierige dressuurruiters ben ik op mijn best. Als expert op het gebied van beweging, houding en zit, begeleid ik ruiters via zitles.

Hester Bransen

Graag wil ik ook jou leren kennen. Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Stuur me dan een bericht of bel me even.

“De eye-openers zijn inmiddels niet meer te tellen. De ruiters die je voorgingen, en nog steeds regelmatig komen trainen weten het al: je hoort echt bij ’team Ruitergevoel’ als je eenmaal op deze manier getraind hebt met je paard.”

Ruitergevoeltips

Meer Ruitergevoel op de socials

Ruitergevoel

Heb je vragen? Bel of mail Corjan, 
hij helpt je graag verder!
M:+31 (0)6 - 50 9999 82
E: hester@ruitergevoel.com

Adres van ons trainingscentrum:

Polder 35
6691 MG Gendt
(tussen Arnhem en Nijmegen)

KvK nummer: 70203695