Mastering the basics

 

Mastering the basics

Alle essentials van het paardrijden in 1 online training om een twee-eenheid met je paard te vormen zodat je nu echt kan shinen in de wedstrijdsport.

 

Hoe vaak horen we niet dat een ruiter met zijn paard even in een dipje zit. Dat het rijden in het begin erg goed ging, maar dat je nu al weken of maanden in een negatieve spiraal zit.

Je hebt soms fijne ritten met je paard maar telkens kom je weer op zo’n punt dat je eigenlijk wel weet dat het in de basis niet goed zit. Maar ja, wat is dat dan, die basis van het paardrijden?

Je neemt lessen, zoekt naar de juiste modus. Ontwijkt moeilijkeden tijdens het rijden omdat je weet dat je anders weer in een onprettige situatie komt met je paard.

Je voelt je onzeker, want je doet er toch alles voor? Je probeert de beste ruiter te zijn voor je paard, maar weet stieken best dat er nu iets moet gebeuren om de volgende stap te kunnen maken in het rijden.

Wil je ooit beginnen met wedstrijden rijden? Of rij je al wedstrijden maar is het als je eerlijk bent, eigenlijk sprokkelen van winstpunten?

Heb je het gevoel dat je paard je niet altijd begrijpt?

basis paardrijden

Hoe lang blijf je nog twijfelen en proberen?

“Het verlangen om het goed te doen voor mijn paard is zo enorm groot”, zei een amazone die deze week bij me trainde. “Ik heb het gevoel dat hij soms onder het werk uit wil komen. Dan moet ik echt even mezelf bij elkaar rapen om niet bang te worden en te stoppen. Ik merk dat ik soms oefeningen of bijvoorbeeld de linkergalop niet rij omdat ik al weet dat het een struggle gaat worden. Ik wil die confrontaties en weerstand niet meer.”

Als trainer van Ruitergevoel krijg ik dagelijks dit soort mails en heb ik gesprekken met ruiters die even niet meer weten hoe de volgende stap te maken. Ze hebben het gevoel dat ze een beetje blijven hangen. Of dat het wel vooruit gaat in het rijden, maar lang niet snel genoeg.

Van verschillende mensen krijg je tips en adviezen, en je probeert van alles, maar dat lijkt alleen maar tijdelijk te helpen.

Onzekerheid hierover is het gevolg. “Heeft mijn paard ongemak of pijn? Past het zadel niet meer of rij ik wel met het juiste bit. Mijn instructrice zegt soms het één maar ik voel het vaak anders. Dat verwart me.”

Met wat je tot nu toe hebt gedaan voor jezelf en je paard ben je tot hier gekomen. Nu wil je de volgende stap maken, de wedstrijdsport in met je paard, of naar de volgende klasse. Dat lukt alleen als je de basis skills beheerst. Ik leer je HOE. Beloofd.

 

Dit zeggen andere ruiters over de training

“Fantastisch!!!
Het werkt zo goed! Mijn paard begon gelijk te briesen en ik merkte bij mezelf op hoe vaak ik toch mijn schouders optrek en m’n armen span. Ik ben super blij met dit. Kijk uit naar de volgende online les.”

Jacomijn

“Net de eerste audio en video bekeken. Heerlijk! Echt net alsof je naast me staat en heel duidelijk uitgelegd, precies zoals ik van je gewend ben. Morgen ga ik weer rijden, kan ik meteen oefenen. Gefeliciteerd met de mooie online omgeving, daar kun je apetrots op zijn.”

Merel

“Hoewel ik erg twijfelde of deze training bij me zou passen omdat ik op dit moment M2 rij, ben ik erg blij met de training. Hester geeft echt heel goed uitleg, en dat zeg ik niet om te slijmen. Ik rijd nu bewuster en dat helpt enorm.” 

Rosalien

“Waar was je al die jaren? Dit had ik 15 jaar eerder willen horen! Geweldig deze training, hier heb ik jaren naar uitgekeken. Wat ik het allermooist vind is je rustgevende stem, nooit dwingend maar altijd stimulerend.” 

Willy

“Ik vind de modules heel fijn! Het geeft zoveel vertrouwen om eens duidelijk te horen hoe iets gaat en moet voelen.

Ik reed altijd met de gedachte ‘ik doe maar wat’ en ik denk echt dat jouw modules helpen om dat gevoel plaats te laten maken voor rijden met zelfvertrouwen en (ruiter-)gevoel.”

Emma

Ik neem je mee

In de training ‘Mastering the basics’ neem ik je stap voor stap mee om de basis van het paardrijden nu echt goed neer te zetten. Je hoeft niet te stoppen op het punt waar je nu staat. We pakken het samen op, je wordt helemaal begeleid door de basis stappen van het scala van de africhting.

Ik beloof je dat ik jouw vaardigheid in het paardrijden op zo’n manier verbeter dat je wenste dat je dit eerder van iemand had geleerd.

  • Paardrijden op zo’n manier dat je paard jou begrijpt.
  • Dat je geen weerstand meer voelt bij jezelf of je paard.
  • Dat je zonder angst om het ‘verkeerd’ te doen fijn kan rijden met je paard.
  • Dat je echt voelt op de goede weg te zijn in het rijden, eerlijk, duidelijk en met logica.
  • Dat je de basis om nu echt te gaan starten met je wedstrijden stevig hebt staan.

Wat laat je liever achterwege?

 

Wat zou ik van je zien als ik de ritten van deze week met je paard had meegekeken met je? En als ik had kunnen voelen wat jij voelde tijdens het rijden. Wat zou ik dan voelen?

Onzekerheid? Angst om het fout te doen. Heb je bepaalde oefeningen of plekken in de baan ontweken? Wat zijn de dingen waar je niet trots op bent?

En stel je eens voor dat ik je zou zien wanneer je complimenten krijgt van de steward op het voorterrein, omdat je zo correct aan het losrijden bent. Of dat je met zo veel geduld, (zelf)vertrouwen en passie met je paard omgaat? Of dat je op moelijke momenten in het rijden het zo goed oplost, en uit kan leggen aan je paard. Hoe cool zou dat zijn?

In 10 weken neem ik je stap voor stap mee langs alle essentials van de basis. Ik geef je niet alleen de kennis, maar leer je ook HOE je dit moet doen.

Dit is je trainer

Je weet vast al van me dat ik honderden ruiters heb geholpen met het rijden met minder hulpen en meer trainingseffect. Anders was je nooit op deze pagina gekomen, en misschien al lang gestopt met lezen. 

Ik won als eerste de Award Hippisch instructeur van het jaar die werd uitgereikt tijdens het instructeurscongres op Horse-event. 

Op het Ruitergevoel trainingscentrum trainen we online en offline met ruiters zoals jij. Die niet meer in hun eentje, of met goedbedoelde maar ongevraagde adviezen en tips van anderen, hun paard willen opleiden.

Ik help je in de training ‘Mastering the basics’ om je paard op zo’n manier te rijden dat jullie een top team vormen. 

 

“Complimenten. Wat geef jij een duidelijke, begrijpelijke en fijne uitleg in de video’s, audio’s en masterclasses. Ik ben zo ontzettend blij dat ik me ingeschreven heb voor de training ‘Paardrijden met ruitergevoel’.

Ik ben op mijn 39e begonnen met paardrijden (na een half jaar op een manegepaard, direct een eigen paard). Rijden ging niet vanzelf, omdat ik heel erg veel last had van klassieke bekkeninstabiliteit welke ik overgehouden had aan een zwangerschap.

Omdat ik het soms spannend vind om alleen (zonder instructeur of andere ruiters) te rijden (ik hoor allerlei geluidjes, ik zie ‘gevaar’ en ben bang om weer te vallen), kunnen we niet altijd ontspannen rijden.

Nu heb ik al een paar keer jou in mijn oortje gehad en dit werkt top. Ik heb jou als instructeur in mijn oortje, zodat ik me kan focussen op wat ik moet voelen en doen. Mijn aandacht is bij wat ik doe en als vanzelf is daarom mijn paard ook meer bij mij. Ook zij is nu veel meer met mij bezig en veel minder met mijn omgeving. De training is goed te volgen via de video’s, audio’s en masterclasses.

Nu ik veel beter en op het ‘juiste’ moment hulpen geef, reageert mijn paard zo goed. Onze trainingen worden samen steeds beter en we krijgen er beide nog meer plezier in.

Mijn ruitergevoel wordt echt zo veel beter! Ik kreeg gisteren van iemand de opmerking dat ze me binnenkort wel mijn eerste wedstrijdje zagen rijden ;)”

Wanda

“Nu ik deze training volg merk ik al zo enorm veel verbetering in met name mijn houding en zit, waardoor ieder paard waar ik op rij ook zichtbaar nu al beter loopt.

In mijn afgelopen 7 paardenjaren zijn veel kwartjes langsgekomen die vaak ergens zijn blijven steken. Nu rinkelen deze kwartjes 1 voor 1 op hun plek! Geweldig hoe praktijk en theorie samen komen.

Het neemt mijn onzekerheid weg en het stimuleert me enorm, dat ik zelfs weer zin krijg de proeven te gaan rijden!

Ik vind deze training een perfecte aanvulling op het live lesgeven, omdat je nu ook ziet wat de bedoeling is! En mijn paard en ik? We weten niet wat ons overkomt. Al zoveel meer ontspanning dan we ooit hebben gehad allebei! Het is echt geweldig.

Het helemaal terug gaan naar de basis is zo goed. Ik snap alles nu veel meer en krijg daardoor meer zelfvertrouwen. In het rijden twijfel ik altijd een beetje, doe ik het wel goed? Wanneer moet ik nou welke hulp precies gebruiken? Dit verstrakt me in mijn houding als het ware, dus ja ik ben/was zo’n stoelzit-, inknik- en hang-ruiter….. 🙁

Ik bemerk dat door jouw uitleg ik meer zekerheid krijg, meer snap wat ik doe en het daardoor dus ook beter doe. 
 
Ik heb regelmatig ‘wauw’ momentjes sinds ik de training doe. Wat een geweldige ervaring! 
Ook met de paarden op de manege merk ik een enorm verschil. Door de online training snap ik ook veel meer wat mijn instructrice bedoelt met bepaalde aanwijzingen!”
Alouette

“Wat geniet ik van het kunnen meedoen met jouw cursus. Weinig budget en veel ‘wens’ om paard-eerlijk en goed te leren rijden. Ik ben een langzame leerlinge, dus ook super dat ik zoveel kan herhalen. Ik merk dat ik meer kan leren dan ik zelf dacht.

Eén vordering en ervaring; Ik kan, in tegenstelling tot wat ik steeds over mijzelf dacht, wél voelen, begrijpen wat ik voel en daarop acteren. Het op-het-juiste-been-gaan-lichtrijden bijvoorbeeld.

De combi van masterclass, video en audio is ‘heerlijk’. Goed te begrijpen, en vooral ook goed te doen op momenten dat mijn hoofd rustig genoeg is. Is het ’te druk’ in mijn hoofd, dan kan ik later terug of verder gaan.

Ik ben heel blij met deze mogelijkheid van online-leren.”

Elly

Zo werk ‘Mastering the basics’ in de praktijk

Audio's

In de training zitten tientallen audio’s die je kan luisteren waar en wanneer je maar wilt. Zelf als je aan het rijden bent. Ik heb ze zo gemaakt dat het net voelt of ik naast je sta. Elke oefening neem ik je mee en help ik je deze echt te beheersen.

Video's

Alle video’s zijn in 1 shot opgenomen. Ik laat je dus alle ins en outs zien van elke oefening. Met de tientallen video’s in deze hele training leg ik je precies uit welke hulpen je moet geven en wat een goede volgorde is om je paard een oefening aan  te leren. 

Masterclasses

In de masterclasses leg ik je op video uit wat de theorie is achter de basis. Nergens saai. Precies goed voor de ruiters die niet alleen willen doen, maar ook willen begrijpen. Een ruiter zoals jij dus. Want pas dan kunnen er kwartjes vallen en hoeven we de eye openers alleen nog maar in te koppen. 

In 10 weken tijd neem ik je mee door 5 modules met daarin mega veel audio’s, video’s en masterclasses. Plus nog de welkoms module en een bonusmodule over het harnachement. 

Doe je eenmaal mee? Dan blijft de hele training onbeperkt en altijd beschikbaar voor je. Je kan alles dus net zo vaak kijken en luisteren als je zelf wilt. 

Investering

In dit online programma neem ik je de komende weken mee om een geweldige basis voor je paard en jezelf neer te zetten. Alle essentials in 1 training. En gloednieuw aan deze training is het opsturen van jouw eigen video. Hester geeft je daar persoonlijke tips bij waardoor je precies weet wat je moet doen om naar een volgend level te gaan met je paard.

De investering voor deze training is €497,-

 

Veel gestelde vragen

Is deze training wel wat voor mij?

Dat kan ik niet voor je bepalen 🙂 Als je al super blij bent met hoe het gaat, en je hebt geen wensen meer om te vervullen met je paard, dan is dat hartstikke fijn. Maar als je stiekem wel weet dat de basis die je hebt nog wel een verbeterslag kan hebben, dan ben je super welkom om mee te doen met deze training!

Kan dat wel, online beter leren paardrijden?

Natuurlijk leer je echt goed paardrijden door het heel veel te doen, en het liefst onder top begleiding en met verschillende paarden die al op een hoog niveau zijn opgeleidt. Maar we hebben nu eenmaal niet allemaal die mogelijkheid. En daarbij, iedereen leert anders. De amazones die deze training volgen zijn heel bewust van hun eigen leervermogen. Ze houden ervan om de theorie achter de praktijk te begrijpen en beheersen. Ze leren niet alleen door te doen, maar ook door te kijken en luisteren. Veel van de ruiters die deze training meedoen zijn een kei in observeren, waarna ze het zelf in de praktijk kunnen verfijnen.

Kan ik ook mijn persoonlijke vragen stellen aan je en eigen video's sturen?

Deze taining is een online training. Een do it yourself dus. Wil je ook graag persoonlijke begeleiding? Dan is het Essentials Trainings Traject wat voor jou!

Deze training komt niet echt op een geschikt moment, kan ik het ook later doen?

Als je op dit moment bijvoorbeeld een paard hebt die geblesseerd is, of je bak is te nat/te mul/bevroren etc. Of je hebt een bijrijd paard die je maar 2 x per week kan rijden dan kun je denken, jammer maar helaas, deze training gaat aan mij voorbij. Maar gelukkig is de training onbeperkt beschikbaar voor je en houd je dus altijd toegang tot de training. Ook als het even niet het beste moment is voor je nu, dan kun je toch al beginnen. Ook omdat er mega waardevolle video’s in zitten die je direct thuis kan starten. 

Ruitergevoeltips

Meer Ruitergevoel op de socials

Ruitergevoel

Heb je vragen? Bel of mail Corjan, 
hij helpt je graag verder!
M:+31 (0)6 - 50 9999 82
E: hester@ruitergevoel.com

Adres van ons trainingscentrum:

Polder 35
6691 MG Gendt
(tussen Arnhem en Nijmegen)

KvK nummer: 70203695