Online training: Paardrijden met ruitergevoel

Wil je een eenheid vormen met je paard?

Leer hoe je weer kan genieten van het rijden van je paard waarbij je op een eerlijke en respectvolle manier kan trainen.

Voor een stabiele en sterke band met je paard.

Deze online training, waarbij je getraind wordt door award winnares Hester Bransen van Ruitergevoel, hippisch instructrice en docent van het jaar, is ideaal om een top team te vormen met je paard.

Nieuwsgierig of deze training wat voor je is? Let’s go!

Inclusief ‘Houding en zit’ bonusmodule

In de training ‘Paardrijden met ruitergevoel’ gaat het niet om wat ik kan met mijn paard maar wat jij kan met jouw paard.

online training paardrijden

Ben je wel eens onzeker over je rij-kwaliteiten of bang om iets fout te doen voor je paard?

Ben je wel eens onzeker tijdens het rijden? Doe ik het wel goed? Waarom reageert mijn paard op deze manier? Mankeert mijn paard iets of verstaat hij me niet? Ben ik onduidelijk in mijn hulpen?

Ik weet dat het aan mij ligt en niet aan mijn paard, maar hoe kan ik ons (mezelf en mijn paard) helpen een beter team te worden?

Wil je het graag leuk houden voor jou en je paard? Rijden zonder weerstand of communicatiestoornissen?

Ben je bang om iets verkeerd te doen en zo je paard te verpesten? Zit ik mijn paard niet in de weg? Zit ik wel stil genoeg?

Ben je wel eens afwachtend tijdens het rijden? Gaat je gevoel uit?

Ga je expres de moeilijkheden tijdens het rijden uit de weg als er anderen naar je kunnen kijken?

Slaat je gevoel wel eens ‘af’? Of laat je gevoel je in de steek?

Of ben je gewoon heel gretig om een zo goed mogelijke ruiter voor je paard te worden?

“Net de eerste audio en video bekeken. Heerlijk! Echt net alsof je naast me staat en heel duidelijk uitgelegd, precies zoals ik van je gewend ben. Morgen ga ik weer rijden, kan ik meteen oefenen. Gefeliciteerd met de mooie online omgeving, daar kun je apetrots op zijn.”

Merel

“Hoewel ik erg twijfelde of deze training bij me zou passen omdat ik op dit moment M2 rij, ben ik erg blij met de training. Hester geeft echt heel goed uitleg, en dat zeg ik niet om te slijmen. Ik rijd nu bewuster en dat helpt enorm.” 

Rosalien

“Waar was je al die jaren? Dit had ik 15 jaar eerder willen horen! Geweldig deze training, hier heb ik jaren naar uitgekeken. Wat ik het allermooist vind is je rustgevende stem, nooit dwingend maar altijd stimulerend.” 

Willy

Je bent niet de enige

 

De online training ‘Paardrijden met ruitergevoel’ is speciaal voor liefhebbende ruiters die echt om hun paard geven.
Wil je niet meer onzeker zijn tijdens het rijden en met veel plezier paardrijden?
Deze training is speciaal voor ruiters die soms wat onzeker zijn over hun eigen kunnen.

Ideaal voor ruiters die misschien wat minder durf hebben en even rustig de tijd willen nemen om de stof tot zich te nemen.
Als je weet wat je al goed doet en waar verbeterpunten zitten, dan geeft dat al heel veel rust en ontspanning in het trainen van je paard.  

Geloof me: je bent niet de enige die zich wel eens afvraagt of je het allemaal wel goed doet.

We hebben niet allemaal het allermooiste paard dat altijd meewerkt en gemakkelijk loopt.


Er zijn veel meer ruiters die het moeten hebben van liefhebberij, doorzettingsvermogen en plezier op je eigen niveau en met je eigen paardje. (In plaats van ongekend talent en de fijnste (sponsor) rijpaarden die alles lijken te kunnen.) 

Deze online training helpt om je op jouw eigen niveau beter met je paard om te kunnen gaan zodat hij je leert begrijpen op de kleinste hulpen. 

Paardrijden met ruitergevoel

“Het gaat er bij dit programma niet om wat ik kan met mijn paard maar wat jij kan met jouw paard!”

Dit is je trainer

Hester Bransen won de award voor beste Hippisch instructeur en docent van het jaar 2019 tijdens het instructeurscongres op Horse-event.

Honderden ruiters hebben op het Ruitergevoel trainingscentrum geleerd hoe zij een geweldig duo met hun paard kunnen vormen. In de ruitergevoel trainingen leer je hoe je jouw paard de beste basistraining geeft in een respectvolle eerlijke training.

Hester heeft meer dan 15 jaar ervaring als docent aan de mbo opleiding Paardensport en -houderij.

Al 20.000 ruiters hebben het E-book ‘De 4 elementen van een correcte houding en zit’ gedownload.

Met de populaire online training ‘Paardrijden met ruitergevoel’ krijgen nu ook ruiters die niet de mogelijkheid hebben om live bij Hester te trainen de kans om paard te rijden met het ruitergevoel trainingssysteem.

“Het gaat er bij Ruitergevoel niet om wat ik kan met mijn paard, maar wat jij kan met jouw paard”

Hester

Dit vinden andere ruiters van de training:

“Nu ik de training ‘Paardrijden met ruitergevoel’ volg merk ik al zo enorm veel verbetering in met name mijn houding en zit, waardoor ieder paard waar ik op rij ook zichtbaar nu al beter loopt.

In mijn afgelopen 7 paardenjaren zijn veel kwartjes langsgekomen die vaak ergens zijn blijven steken. Nu rinkelen deze kwartjes 1 voor 1 op hun plek! Geweldig hoe praktijk en theorie samen komen.

Het neemt mijn onzekerheid weg en het stimuleert me enorm, dat ik zelfs weer zin krijg de proeven te gaan rijden!

Ik vind deze training een perfecte aanvulling op het live lesgeven, omdat je nu ook ziet wat de bedoeling is! En mijn paard en ik? We weten niet wat ons overkomt. Al zoveel meer ontspanning dan we ooit hebben gehad allebei! Het is echt geweldig.

Het helemaal terug gaan naar de basis is zo goed. Ik snap alles nu veel meer en krijg daardoor meer zelfvertrouwen. In het rijden twijfel ik altijd een beetje, doe ik het wel goed? Wanneer moet ik nou welke hulp precies gebruiken? Dit verstrakt me in mijn houding als het ware, dus ja ik ben/was zo’n stoelzit-, inknik- en hang-ruiter….. 🙁

Ik bemerk dat door jouw uitleg ik meer zekerheid krijg, meer snap wat ik doe en het daardoor dus ook beter doe. 
 
Ik heb regelmatig ‘wauw’ momentjes sinds ik de training doe. Wat een geweldige ervaring! 
Ook met de paarden op de manege merk ik een enorm verschil. Door de online training snap ik ook veel meer wat mijn instructrice bedoelt met bepaalde aanwijzingen!”
Alouette

“Complimenten. Wat geef jij een duidelijke, begrijpelijke en fijne uitleg in de video’s, audio’s en masterclasses. Ik ben zo ontzettend blij dat ik me ingeschreven heb voor de training ‘Paardrijden met ruitergevoel’.

Ik ben op mijn 39e begonnen met paardrijden (na een half jaar op een manegepaard, direct een eigen paard). Rijden ging niet vanzelf, omdat ik heel erg veel last had van klassieke bekkeninstabiliteit welke ik overgehouden had aan een zwangerschap.

Omdat ik het soms spannend vind om alleen (zonder instructeur of andere ruiters) te rijden (ik hoor allerlei geluidjes, ik zie ‘gevaar’ en ben bang om weer te vallen), kunnen we niet altijd ontspannen rijden.

Nu heb ik al een paar keer jou in mijn oortje gehad en dit werkt top. Ik heb jou als instructeur in mijn oortje, zodat ik me kan focussen op wat ik moet voelen en doen. Mijn aandacht is bij wat ik doe en als vanzelf is daarom mijn paard ook meer bij mij. Ook zij is nu veel meer met mij bezig en veel minder met mijn omgeving. De training is goed te volgen via de video’s, audio’s en masterclasses.

Nu ik veel beter en op het ‘juiste’ moment hulpen geef, reageert mijn paard zo goed. Onze trainingen worden samen steeds beter en we krijgen er beide nog meer plezier in.

Mijn ruitergevoel wordt echt zo veel beter! Ik kreeg gisteren van iemand de opmerking dat ze me binnenkort wel mijn eerste wedstrijdje zagen rijden ;)”

Wanda

Is deze training wat voor mij en is mijn paard geschikt?

Deze training is niet voor alle ruiters geschikt. ‘Paardrijden met ruitergevoel’ is speciaal voor ruiters die aan één of meer van de volgende kenmerken voldoen:

 • Je omschrijft jezelf als ambitieuze of fanatieke (recreatie)ruiter die graag verder wil leren.
 • Je hebt stiekem de wens om eens te starten met wedstrijden.
 • Je bent een herintreder of ‘late’ beginner. Je hebt vroeger wel gereden maar daarna heel wat jaren niet meer. Tot je jezelf een groot cadeau deed: weer paardrijden. Met je eigen paard of leen-paard/manegepaard. Je hebt de liefde voor de paarden gevonden (of hervonden).
 • Je wilt vooral het beste voor je paard, dat je hem kan trainen op een eerlijke manier, met wederzijds respect.
 • Je rijdt op recreatie, B of L-niveau. Of je hebt het gevoel dat je hier stapjes hebt overgeslagen, en bent toch in het M of Z terecht gekomen 😉
 • Je voelt je wel eens angstig of onzeker. Doe ik het wel goed? Verpest ik mijn paard niet op deze manier?
 • Om in real life te komen trainen bij Ruitergevoel is nog een stapje te ver, je hebt geen vervoer, het Ruitergevoel trainingscentrum is te ver weg, je paard wordt onrustig op ander terrein of tijdens het reizen (en jij dus ook) of je vind de stap nog net even te groot om in het echt te komen trainen bij Hester. Maar je bent ook supernieuwsgierig en geïnspireerd en gemotiveerd om met Ruitergevoel aan de slag te gaan. 
 • Ook als je wel eens bij het Ruitergevoel trainingscentrum traint is ‘Paardrijden met ruitergevoel’ een heel mooie aanvulling. 
online training paardrijden

Dit zeggen andere ruiters over de training:

“Ik vind de modules heel fijn! Het geeft zoveel vertrouwen om eens duidelijk te horen hoe iets gaat en moet voelen.

Ik reed altijd met de gedachte ‘ik doe maar wat’ en ik denk echt dat jouw modules helpen om dat gevoel plaats te laten maken voor rijden met zelfvertrouwen en (ruiter-)gevoel.”

Emma

“Wat geniet ik van het kunnen meedoen met jouw cursus. Weinig budget en veel ‘wens’ om paard-eerlijk en goed te leren rijden. Ik ben een langzame leerlinge, dus ook super dat ik zoveel kan herhalen. Ik merk dat ik meer kan leren dan ik zelf dacht.

Eén vordering en ervaring; Ik kan, in tegenstelling tot wat ik steeds over mijzelf dacht, wél voelen, begrijpen wat ik voel en daarop acteren. Het op-het-juiste-been-gaan-lichtrijden bijvoorbeeld.

De combi van masterclass, video en audio is ‘heerlijk’. Goed te begrijpen, en vooral ook goed te doen op momenten dat mijn hoofd rustig genoeg is. Is het ’te druk’ in mijn hoofd, dan kan ik later terug of verder gaan.

Ik ben heel blij met deze mogelijkheid van online-leren.”

Elly

Deze online training is zeker niet bedoeld voor: 

 • Ruiters die niet bereid zijn om actief met de training aan de slag te gaan. Die denken dat ruitergevoel en samenwerking met je paard ‘vanzelf’ ontstaat. Ruiters die niet rustig de tijd willen nemen om de stof eigen te maken. Ruiters die van snelle en kant-en-klare resultaten houden, zonder begrip voor de weg ernaartoe. Ruiters die de basis eigenlijk een beetje saai vinden. Ben jij zo’n ruiter?
  Sorry, dan is deze training niet geschikt voor je.
 • Ruiters die ondoordacht verschillende cursussen en trainingen volgen, zonder dat er systeem in zit. Die de training snel doorklikken en dan zomaar kunnen beslissen dat het toch niks voor hen is. Ruiters die het nodig vinden om hun sterke mening flink te moeten ventileren aan de bakrand, in de kantine van stal en op allerlei social media. Helaas, deze training gaat je in dat geval niet verder helpen.

Dit zijn de eye openers van andere ruiters:

“Ik ben heel enthousiast over je duidelijke manier van uitleg en de huiswerk opdrachten. Je doet het SUPER.
Mooi in kleine stapjes neem je me aan de hand.

Het is een hele leuke online training. Duidelijk, goed om mee aan de slag te zijn en motiverend.

Wat ik vooral fijn vind, is dat je zegt dat bijna niemand direct dingen voelt of dat het niet allemaal in een keer goed hoeft te gaan.
Dat is voor perfectionisten, als ik belangrijk.

Ook al rij ik jaren het is een eye opener.”
Jolanda

“Ik volg de training ‘Paardrijden met ruitergevoel’ met veel plezier en succes!

Heel fijn om het stap voor stap en in mijn eigen tempo en omgeving te doen, ik heb er veel aan. Ik vind je aanwijzingen concreet en helder en ontzettend adequaat, het lijkt vaak alsof je toch mee zit te kijken als ik aan het oefenen ben. Dan zit ik enorm te duwen in galop en dan hoor ik “niet duwen” in mijn oor 😃.

Ik had wel wat scepsis of een online training van toegevoegde waarde zou kunnen zijn, maar dat is het voor mij absoluut! Ik ben er echt blij mee.” 

Alexandra

Wat leer ik in de online training?

Basis basis basis. Ja echt, zonder gekheid. Basis, maar dan leuk. 

 • Je leert hoe je jouw paard het juiste antwoord op je hulpen laat geven zodat je zonder weerstand kan rijden. 
 • Je leert rijden met een lichte verbinding in je teugels.
 • Je leert de exacte hulpen voor de stap, draf en galop.
 • Je leert richting te geven met een lichte stuurhulp waar je paard gemakkelijk op reageert. 
 • Je leert wat een goede en logische opbouw is van de training van je paard.
 • Je krijgt superhandige oefeningen om mee aan de slag te gaan. Zo leuk en waardevol dat het je verbaast dat niemand je dit eerder heeft verteld.

  Let op: deze training gaat niet over wat ik kan met mijn paard, maar wat jij kan met jouw paard.

Zo gebruiken andere ruiters de training:

“Ik maak dankbaar gebruik van de training, want ik wil mijn paard graag alles leren op de goede manier.

Ook al rij ik al jaren en is dit niet mijn eerste paard, ik vind het fijn om die basis nog eens duidelijk uitgelegd te krijgen. In de loop der jaren wordt dat eigelijk een automatisme en denk je er niet meer zo over na.

De video’s en audio’s zijn echt fijn, alles wordt duidelijk uitgelegd en je kan het altijd even terugkijken. Dat vind ik ook erg prettig.” 

Diana

“Mijn complimenten hoe je de training in elkaar hebt gezet.
Logisch, overzichtelijk en duidelijk.
Daarnaast vind ik je uitleg en ook de manier hoe je het vragenuurtje doet, echt heel fijn!”

Adrienne

Door het volgen van deze online training:

 • Voel je je zelfverzekerd over hoe je je paard moet rijden. 
 • Weet je welke stappen je moet zetten om weer verder in je training te gaan. 
 • Zijn jij en je paard blij tijdens de training.
 • Kun je rijden met ruitergevoel.

Twijfel je nog een beetje of het wel wat voor je is, zo’n online training? Of ben je niet echt handig met computers? Geeft niks! Met heel duidelijke instructie, waar ik je stap voor stap doorheen loods is het zelfs voor ruiters die meer van de praktijk zijn, heel goed te doen. 

Heb jij dat ook? Dat je soms even een steuntje in de rug nodig hebt. Een ‘Hester in je oor’ die je even rustig uitlegt hoe je weer bij je gevoel komt? Die je dat stap voor stap uitlegt. Gewoon tijdens het rijden! Klinkt ideaal toch?

In deze training kun je alles echt op je gemak even tot je nemen. Je kan de trainingen gewoon nog eens terugluisteren en -kijken.

Dit zeggen andere ruiters over de audio’s en video’s:

“Ik ben heel blij met de audio’s voor op het paard. Het is heel duidelijk en doordat ik nu met oortjes rij kan ik me heel goed concentreren. Hele goede uitleg.”

Paula

“Fantastisch!!!
Het werkt zo goed! Mijn paard begon gelijk te briesen en ik merkte bij mezelf op hoe vaak ik toch mijn schouders optrek en m’n armen span. Ik ben super blij met dit. Kijk uit naar de volgende les.”

Jacomijn

“Bedankt voor je prettige video’s en audio’s. Ik merk zeker vooruitgang in het reageren op mijn hulpen en daarmee ook in het op tempo houden van mijn paard. Erg blij mee. En weer goed om te merken dat je met weinig hulpen zo veel bereikt.” 

Jolanda

Waar bestaat de training uit?

Audio's

De audio’s zijn geluidsopnames met lessen die je superhandig kan gebruiken, waar en wanneer je maar wilt. Tijdens het paardrijden, wanneer je onderweg bent, of gewoon even in de tuin zit. Gewoon met oortjes in, vanaf je telefoon. Eenvoudig en favoriet in de training. In elke module zitten meerdere audio’s met oefeningen die je stap voor stap helpen om meer ruitergevoel te ontwikkelen.

Video's

Om je even mee te nemen door de oefeningen helpt Hester je met duidelijke video’s op weg. Met de uitleg kun je daarna goed zelf aan de slag. De video’s bekijk je op je laptop, lekker thuis. Je hoeft er dus de deur niet voor uit. In de video’s laat Hester zien hoe je de oefeningen uitvoert en wat de valkuilen zijn. Je kan snel aan de slag met de video’s  en ze altijd nog een keer terugkijken.

Masterclasses

De masterclasses zijn video’s met extra uitleg die je stap voor stap meenemen in de ontwikkeling van je ruitergevoel. Deze masterclasses zorgen ervoor dat je ook écht begrijpt wat je precies moet doen, hoe je dat moet doen en waarom. De theorie even goed uitgelegd. Hester maakt daarin gebruik van voorbeelden, tekeningetjes en oefeningen om te doen. Zo is alles heel duidelijk.

Meest gestelde vragen

→ Ik heb geen eigen paard, is dit programma dan wel handig?

Ook als je geen eigen paard hebt maar bijvoorbeeld op een manege- of leenpaard rijdt kun je dit programma doen. Het is zo opgezet dat je in je eigen tijd, wanneer het jou uitkomt, de training kan volgen.

→ Online beter leren paardrijden, kan dat wel?

Jazeker! Iedereen heeft een eigen leerstijl. De ene ruiter leert het beste door het te doen, de ander door het echt te begrijpen, en weer een ander als het even wordt voorgedaan. In deze online training wordt van verschillende leerstijlen een combi gemaakt. De audio’s in combinatie met de video’s maken het kraakhelder voor je.

→ Ik ben niet zo van de techniek en computerdingen, is dit dan wel wat voor mij?

Ook als je helemaal niet technisch bent kun je je gerust aanmelden. De video’s en audio’s zijn heel eenvoudig te bekijken en beluisteren. Je krijgt extra uitleg hoe je dat moet doen. Zelfs voor een digibeet geen probleem. 

→ Hoe lang is de training beschikbaar? 

De training blijft onbeperkt beschikbaar voor je. En je kan het in je eigen tempo doen. Geen probleem. Ook als de training wordt aangevuld met nieuwe content behoud je gewoon je toegang en account!

Bonussen

Houding en zit training

Deze extra training helpt je bij het ontwikkelen van de onafhankelijke zit. Hester heeft al honderden ruiters geholpen met hun houding en zit. Dit om je paard niet in de weg te zitten en fijn de beweging te kunnen volgen. 18.000 ruiters hebben haar E-book ‘De 4 elementen van een correcte houding en zit’ gedownload. 

Harnachement

Hoe weet je of je zadel goed zit? En hoe stel je het hoofdstel goed af? Hester is docent aan de opleiding Paardensport en -houderij én aan de opleiding tot Saddle professional voor zadelmakers. Deze training laat je zien hoe je het harnachement fijn kan gebruiken zonder dat je paard er last van heeft. 

v

Vragenuurtjes online

Super waardevol, stel je persoonlijke vraag aan Hester. Na elke module zal er een vragenuurtje zijn waarbij je de vragen die je hebt aan Hester kan stellen. Ook de vragen die de andere ruiters hebben, en die je vast zal herkennen, hoor je hier terug.

Je investering voor het complete programma met lifetime acces

30% korting

Wil je direct toegang tot de online training Paardrijden met ruitergevoel? Ontvang nu 30% korting op de gehele training en start vandaag nog!

Betaal geen €500,- maar met de korting nu €350,-.

Je krijgt direct en onbeperkt toegang tot de online training.
Gebruik code: pmr30

“Ik kan weer ontspannen rijden met mijn paard”

Omdat ik het soms spannend vind om alleen (zonder instructeur of andere ruiters) te rijden (ik hoor allerlei geluidjes, ik zie ‘gevaar’ en ben bang om weer te vallen), konden we niet altijd ontspannen rijden.

Nu ik met de audio’s rijd merk ik dat dit top werkt. Ik heb jou als instructeur in mijn oortje, zodat ik me kan focussen op wat ik moet voelen en doen.

Mijn aandacht is bij wat ik doe en als vanzelf is daarom mijn paard ook meer bij mij. Ook zij is nu veel meer met mij bezig en veel minder met mijn omgeving.

Nu ik veel beter en op het ‘juiste’ moment hulpen geef, reageert mijn paard zo goed.

Wanda

Ruitergevoeltips

Meer Ruitergevoel op de socials

Ruitergevoel

Heb je vragen? Bel of mail Corjan, 
hij helpt je graag verder!
M:+31 (0)6 - 50 9999 82
E: hester@ruitergevoel.com

Adres van ons trainingscentrum:

Polder 35
6691 MG Gendt
(tussen Arnhem en Nijmegen)

KvK nummer: 70203695