Privéles

Trainen met Hester tijdens een proef-privéles

 

Hoe vaak heb je tijdens het rijden gedacht:
  • Dit moet toch anders kunnen
  • Ik wil mijn paard niet verpesten
  • Ik wil mijn paard zo goed mogelijk opleiden
  • Het is eerder toeval dan wijsheid dat ik winstpunten rijd
  • Ik twijfel over het rijden van wedstrijden 

Ik ben Hester Bransen en ik train ruiters die de ambitie hebben om in de wedstrijdsport te rijden, die niet meer willen uitstellen maar met plezier en succes hun paard willen opleiden.

Hester Bransen
  • Ben je er klaar voor om nu écht verbinding te maken met je paard? En gewoon super nieuwsgierig hoe het is om live met Hester te trainen?
  • Les van de Hippisch instructeur en docent van het jaar? Hester is de eerste award winnaar als beste instructeur van Nederland!
  • Twijfel je of je wel goed genoeg kan rijden? Of je paard wel van het juiste formaat, ras, kleur of niveau is? Vraag je je af of Hester wel les wil geven aan een ruiter zoals jij?
  • Ben je ambitieus wat betreft de wedstrijdsport en wil je het echt goed en plezierig aanpakken?

 

 

Jij en je paard zijn goed genoeg, leuk genoeg en inspirerend genoeg!
Je bent ontzettend welkom om te trainen bij Hester op het Ruitergevoel trainingscentrum.

Hester is instructeur van het jaar geworden, en dat is juist voor ruiters zoals jij!

Privéles van Hester

 

Het is niet mogelijk om losse privélessen in te boeken bij Hester.

Alle privélessen worden gegeven binnen het Essentials Trainings Traject waar je aan mee kan doen met je paard.

Twijfel je of dit geschikt voor je is, en wil je eerst een keer en privéles volgen bij Hester?

Dat kan met een privéproefles.  Meld je aan, dan neemt Corjan even contact met je op om een proefles in te plannen.

Een privéles als proefles is 97 euro.

 

Hester lesgeven
Ja, ik wil een proefles inboeken

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Hoe ziet het Ruitergevoel trainingscentrum eruit?

Het adres van het Ruitergevoel trainingscentrum:
Polder 35 in Gendt, tussen Arnhem en Nijmegen.

Op het Ruitergevoel trainingscentrum hebben we een binnenrijhal van 20 x 40 met een top bodem. De buitenbaan is een dressuurpiste van 20 x 60m en ook een top kwaliteit bodem. Het Ruitergevoel trainingscentrum is een privé locatie, je hoeft de rijbaan dus niet te delen met andere ruiters tijdens je les.

Verder hebben we een veilige longeercirkel waar je bijvoorbeeld kan leren hoe je je paard kan longeren aan de dubbele longe.

Je kan op het terrein parkeren. Als je het prettig vindt mag je om je paard op te zadelen gebruik maken van de poetsplaats. Daar is ook de entree van de binnenrijbaan. Bij lekker weer rijden we buiten in de 20 x 60 meter dressuurpiste.

Van tevoren mag je alvast even losstappen en de baan verkennen.

Het Ruitergevoel trainingscentrum is helemaal ingericht voor ruiters die met hun paard komen trainen. Rust en een ontspannen sfeer. Geen andere ruiters in de rijbaan. Geen onbekenden die naar jouw les kijken. Alleen je groom met een verse kop cappuccino 😉

proefles Hester Bransen
Ja, ik wil een proefles inboeken

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Ervaringen van deelnemers

Het is fijn om op het terrein van Ruitergevoel te zijn, ik voel me altijd erg welkom. Iedereen is vriendelijk, relaxed, geïnteresseerd en bereid om even te helpen als dat nodig is.

Voordat ik bij Hester kwam rijden merkte ik tijdens het rijden dat mijn paard Ted stugger werd. Het contact werd minder, ik ging af en toe de strijd met hem aan en had minder plezier in het rijden. 

Ik twijfelde vooral aan mezelf en dacht regelmatig: kan ik het nog wel en hoe krijg ik het voor elkaar om weer fijn te rijden en samen vooruit te gaan?  

Ik rij inmiddels zo’n 30 jaar paard en ook graag aangespannen (tweespan). Ik ben een recreatieruiter die het belangrijk vind dat mijn paard lichamelijk en mentaal gezond blijft. Dressuurmatig trainen is voor mij de basis.

Na een training ga ik met een goed gevoel naar huis met nieuwe ervaringen, inzichten, aandachtspunten waar ik thuis weer verder mee kan!

Het allerbelangrijkste is dat we samen enorm vooruit zijn gegaan en ik weer met veel plezier aan het rijden ben. Ted en ik zijn een veel beter team geworden. 

Er zijn momenten dat we samen voelen als “één” en dit unieke contact is voor mij het allermooiste van het hele paardrijden! Dat raakt en ontroert mij regelmatig.

Door het vertellen over mijn ervaringen bij Hester werden andere ruiters bij mij op stal nieuwsgierig en heb ik hen aangeboden een keer mee te gaan zodat ze zelf konden zien en inschatten of trainen bij Ruitergevoel hen zou passen. En jawel! Zij trainen nu ook met Hester.

Als instructrice en als mens ervaar ik Hester als zeer deskundig, betrokken en motiverend. Hester heeft veel verstand van en ervaring met paarden én met mensen waardoor zij het vermogen heeft om goed aan te sluiten op de ruiters en hen te leren (in didactisch opzicht) wat er nodig is om fijn te rijden.

Tot slot, ik ervaar Hester als een warm, fijn, leuk mens die echt verbinding maakt en het beste voor mij en mijn paard probeert te realiseren!

Josien

Na 2x behoorlijk hard van mijn paard Guus afgevallen te zijn (1x arm gebroken), was ik het vertrouwen behoorlijk kwijt. Ik was bang dat hij ging rennen, durfde en kon niet meer met een lange teugel rijden. Ik had het gevoel dat ik geen controle had.

Door mijn angst ging ik steeds meer voorover zitten, waardoor hij de kans had om te gaan rennen en we in een neerwaartse spiraal kwamen.

Ik kwam video’s van Hester online tegen, waarbij ze werkte aan houding en zit. Dat maakte dat ik een proefles heb ingeboekt. Guus reageerde heel erg goed op Hesters aanpak. Hij werd steeds rustiger en ik hierdoor ook. Ik kreeg het vertrouwen dat Hester de reactie van Guus goed kon peilen en kon hierdoor ook haar aanwijzingen steeds beter opvolgen.

Na verloop van tijd kreeg ook Guus het vertrouwen weer terug en konden we aan de lange teugel door de bak stappen, terwijl aan de andere kant van de bosjes met zware machines werd gewerkt aan de paddocks.

De rust en heldere uitleg tijdens de les vind ik prettig. Ik mag nadenken over wat ik moet doen i.p.v. alleen maar voelen wat er onder me gebeurt.

De rust op het Ruitergevoel trainingscentrum ervaar ik als erg positief.

Wat de trainingen mij hebben opgeleverd? Nadat Guus begin 2018 een rugblessure had opgelopen, hebben we door heel rustig stapje voor stapje vanaf de basis weer te beginnen afgelopen weekend weer kunnen starten!!!

Ik beveel Hesters lessen heel vaak aan andere ruiters aan of adviseer ze om zeker eens op de site te kijken. Ik heb gemerkt dat het heel belangrijk is om eerst de basis weer goed te krijgen. Van daaruit kun je dan weer verder trainen.

Ik ga na iedere training vol enthousiasme thuis weer aan de slag en kan het iedereen aan raden!

Laetitia

Schrijf je in voor de GRATIS Audio Training

Succesvol proeven rijden. In 6 stappen met plezier je proef rijden en die winstpunten scoren!

Ruitergevoeltips

Meer Ruitergevoel op de socials

Ruitergevoel

Heb je vragen? Bel of mail Corjan, 
hij helpt je graag verder!
M:+31 (0)6 - 50 9999 82
E: hester@ruitergevoel.com

Adres van ons trainingscentrum:

Polder 35
6691 MG Gendt
(tussen Arnhem en Nijmegen)

KvK nummer: 70203695