• Clinics

 • Een Ruitergevoel clinic is een training en Masterclass in één.

 • Samen met al je stalgenoten, je hele vereniging of een andere grote groep ruiters of instructeurs krijg je een Ruitergevoel inspiratie boost.

  Door de interactie met het publiek zorgt Hester ervoor dat niet alleen de deelnemende ruiters, maar ook het publiek actief betrokken wordt bij de clinic, ongeacht of dat is voor 25, 100 of 500 toeschouwers!

  Een Ruitergevoel clinic leert je Ruitergevoel te 

  • zien
  • horen
  • toepassen
  • voelen
  • begrijpen
 • Tijdens een clinic zijn er een aantal deelnemers die samen met hun paard deelnemen en een Ruitergevoel houding en zitles krijgen.

 • In tegenstelling tot andere Ruitergevoeltrainingen is deze training opengesteld voor publiek. Niet alleen de ruiter leert dus, maar ook alle toeschouwers!

  Er zijn verschillende mogelijkheden voor een Ruitergevoel clinic. Hester stelt voor jou als organisator een persoonlijk programma op dat perfect aansluit op je wensen.

 • Hoi Hester,

  De clinic vond ik super leuk en leerzaam om te doen. Eigenlijk heb ik nooit getwijfeld om mee te doen! Natuurlijk vond ik het wel spannend omdat ik geen idee had hoe mijn jonge merrie op de situatie zou reageren! Als snel bleek dat al mijn spanning voor niets was, want ze deed het super braaf!

  Met het rijden wordt er normaal gesproken te veel gekeken naar hoe het paard loopt, en heel vaak worden paarden naar beneden getrokken! Mijn paard heeft me in korte tijd laten zien dat het niet zo werkt en dat heel veel dingen die niet goed gaan, bij mij liggen. Dat is dan ook wel weer het mooie aan haar! Ik ben altijd van mening dat als ik wat van mijn paard verwacht, ik ook moet zorgen dat alles goed is en zij ook goed in haar vel moet zitten! Dit betekent dus niet alleen een goede verzorging, tandarts, hoefsmid etc., maar ook eerlijk rijden!

  De clinic kwam dus als geroepen!
  In een half uur is natuurlijk niet alles opgelost, maar je hebt me een goede handleiding meegegeven om aan te werken! Wat het me heeft opgeleverd....Ik ben me meer bewust geworden van het feit dat als je tot een goede samenwerking wil komen met je paard, houding en zit misschien wel het belangrijkste onderdeel is!

  Ik vond het echt heel interessant en heb gemerkt dat het echt werkt!
  Mocht ik in de toekomst weer de kans krijgen om zoiets weer te doen, dan zou ik geen moment twijfelen!

  Groetjes Esther

 • Liever alleen een Masterclass in plaats van een volledige clinic?

 • Een Masterclass vindt niet in de rijbaan plaats, maar in de kantine van een vereniging of in een instructie ruimte. Gedurende 1 of 2 uur krijg je hier alle gelegenheid om je kennis te vergroten en Ruitergevoel te leren begrijpen. Afhankelijk van je wensen wordt er samen een geschikt onderwerp gekozen. Hester maakt een persoonlijke Masterclass voor jouw doelgroep!

  Benieuwd naar wat een Ruitergevoel clinic of Masterclass voor jou kan betekenen? Vul je gegevens in en klik op ‘Aanmelden’. Hester neemt contact met je op om je wensen en de mogelijkheden met je te bespreken.

  Graag tot ziens!

 • Ja, ik wil graag meer informatie over een Ruitergevoel clinic of masterclass

  Aanmelden