• Trainingsweek of trainingsweekend dressuur

 • Een paar dagen intensief trainen met je paard en genieten van je sport in de Ruitergevoel trainingsweek dressuur

 • Zijn de trainingsdagen wat voor mij?

  De trainingsdagen zijn heel geschikt voor je als je graag een paar dagen in een kleine groep van maximaal 4 ruiters intensief met je paard wilt trainen. Zo krijg je echt een flinke boost in je training waardoor je thuis weer vol inspiratie door kan trainen. In korte tijd veel progressie maken is heerlijk, en deze trainingsdagen maken dat mogelijk. 

  Heb je het gevoel dat je op een bepaald punt blijft hangen in je training? Dan zijn de trainingsdagen echt wat voor jou!

 • Herken jij jezelf hierin?

  • je geniet van het dressuurmatig trainen van je paard, je wil graag dat jij en je paard elkaar begrijpen en super goed op elkaar ingespeeld zijn
  • je wil graag samen met je paard een paar dagen intensief trainen om in korte tijd veel vooruitgang te boeken
  • je merkt dat je even over een drempel of door een barriere heen geholpen wilt worden wat je op dit moment nog niet helemaal voor elkaar krijgt
  • Je bent vooral een ruiter die zichzelf en je paard deze heerlijke ontspannen en fijne trainingsdagen cadeau wil doen!
 • Een trainingsweekend bij ruitergevoel... dat stond misschien al wel een jaar op mijn verlanglijstje. 

  Maar ik durfde niet...
  ik dacht dat ik daarvoor eerst veel beter moest kunnen rijden. 
  Maar dát moment kwam niet... en een paar maanden geleden liep ik helemaal vast in mijn rijden met Jort. 
  Ik voelde dat het anders moest en kon maar hoe dan en waar dan? 
  Uiteindelijk heb ik alle moed verzameld, de knoop doorgehakt en een proefles bij Hester gepland. 
  En wat bleek... de beste keus ooit! 
  Niet veel later werd mijn trainingsweekend met Jort een feit. 
  Een geweldig weekend op een prachtige locatie! 
  Waar we, in mijn geval, vooral aan de basis hebben gewerkt, wat zo simpel lijkt maar het zeker niet is. 
  Allemaal rijtechnische “foutjes” die erin geslopen zijn en waarmee ik mijn paard zoveel tegenstrijdige hulpen gaf dat hij niet meer voorwaarts te krijgen was. 
  Jort sloot zich voor mijn hulpen af en ging óf helemaal “uit” door volledig stil te gaan staan of door gewoon niet meer te reageren op een stem, been of zweep hulp en stug door te lopen in dát tempo dat hij zelf prettig vond. 
  Door Hester haar fijne, rustige en duidelijke manier van les geven, waar ik veel bewondering voor heb, werd mij veel duidelijk. 
  Waarbij Hester ook veel oog heeft voor houding en zit.
  Ik leerde op een andere manier naar mezelf en mijn paard te kijken.
  Ik leerde wat voor effect mijn houding en zit hebben op mijn paard, ze liet me ervaren wat spanning en ontspanning van mijn teugel voering doen en ik heb geleerd dat ik met veel minder hulpen veel meer actie-reactie krijg van mijn paard.
  Door haar enthousiasme heeft Hester me weer vertrouwen gegeven in mezelf en liet ze me ervaren dat paardrijden ook overzichtelijk en leuk kan zijn ipv ingewikkeld en frustrerend! 
  Ik heb er een ontspannender en blijer paard voor terug gekregen en daar ben ik Hester heel dankbaar voor! 
  En als je denkt dat je je buiten je lessen om gaat vervelen tijdens de trainingsdagen op het ruitersport centrum dan heb je het mis! 
  Want naast de uitgebreide lunch heb ik genoten van de mooie uitgestrekte omgeving, het uitzicht op de Waal, het kijken naar uiterst tevreden paarden in de wei, het bijwonen van de lessen van andere ruiters waarbij Hester je betrekt met haar uitleg en de mini clinic. 
  Bedankt Hester, ik hoop dat ik en Jort nog veel van je mogen leren! 
  Groetjes Joyce 
 • In de dagen dat ik met Hester getraind heb, hebben we systematisch gewerkt om het paard scherper aan de hulpen te krijgen. Ik heb onder andere getraind met een grote 7-jarige merrie op L2- niveau. Tijdens het losrijden mocht ik haar ronder instellen om haar losser door haar lijf te laten bewegen en voor te bereiden op de echte training waarbij ik haar meer op het achterbeen mocht zetten zodat ze beter tot dragen zou komen.
  Ik ben groot fan van Hester's systematische werkwijze. Haar 'stappenplannen' waren heel verhelderend bij iedere oefening of aandachtspunt. Een voorbeeld hiervan is het rijden van een correcte keertwending. Eerst vroeg ze me mijn paard mooi klein en verzameld te laten stappen, daarna schoudervoor zetten, druk houden op binnen zitbeenknobbel en mooi klein en met behoud van takt en regelmaat de keertwendingen door.
  Het grootste bewijs dat ik echt iets aan deze training gehad heb is dat Hester op de laatste dag bijna niets meer hoefde te zeggen maar ik vooral zelf kon voelen en oplossen. Ook de weken na de training kon ik heel fijn doorwerken met Hester's tips en opmerkingen in mijn achterhoofd. 
  Het was voor mij heel duidelijk dat Hester je echt leert paardrijden en ze niet alleen gaat voor een uurtje "samenrijden". Ik hoop nog veel van haar te mogen leren! 
   
  Anne 

   

 • Hoe ziet het Ruitergevoel trainingscentrum eruit?

  Het Ruitergevoel trainingscentrum is een prachtige locatie, ruime stallen met luik naar buiten, super fijne binnenrijbaan met top bodem, een 20 x 60 dressuurpiste buiten, weidegang (ook voor de trainingspaarden!), in een prachtig natuurgebied direct aan de Waal met daarbij struinpaden en er is vooral een heerlijke sfeer. Je paard kan buiten de trainingen om een poosje van 1 van de weides gebruik maken. Zorg ervoor dat je paard goed ontwormd is en/of de mest gecontroleerd op wormeitjes. 

  Er zijn twee- en driedaagse trainingen. Tijdens de trainingsweek krijg je twee lessen per dag. 's morgens les je in een groepje van 2 en 's middags krijg je privéles.

 • Je paard kan bij ons dagelijks de wei in. Op- en afzadelen doe je op de luxe wasplaatsen, je kan je paard daar goed naverzorgen. Daar vlakbij is ook de zadelkamer waar je een grote kast krijgt om alle spullen voor je paard in te doen. 

  In onze sfeervolle lunchroom met fantastisch uitzicht op de Waal starten we de dag gezamenlijk op en daar lunchen we ook. Natuurlijk kun je daar ook even nagenieten aan het einde van zo'n intensieve trainingsdag. 

 • Wat doe je tijdens de trainingsdagen?

  Vooral heel veel genieten van je paard, de professionele trainingen en de ontspannen sfeer. We willen niet voor niets een 'happy athlete'. Er wordt intensief getraind in een geweldige setting waardoor je met een fijn gevoel afstapt na iedere rit.

  Je bent maximaal met een groep van 4 tijdens de trainingsdagen. Je rijdt s' morgens in tweetallen en 's middags heb je privéles.

 • De eye-openers zijn inmiddels niet meer te tellen. De ruiters die je voorgingen, en nog steeds regelmatig komen trainen weten het al; je hoort echt bij 'team Ruitergevoel' als je eenmaal op deze manier getraind hebt met je paard.
 • Driedaagse trainingen

  Kom ook op de drie-daagse trainingen. 
  Je krijgt twee keer per dag les. 's Morgens in tweetallen en 's middags privéles. Er wordt echt goed naar jou en je paard gekeken en geluisterd, zo zorgen we ervoor dat je paard niet overvraagd wordt tijdens de trainingsdagen. 
  Je krijgt les met een instructieset. Zo hoor je de aanwijzingen heel goed en kun je je optimaal concentreren op het trainen van je paard. 

 • Ook kun je dagelijks meekijken bij de lessen van de andere ruiters. Zelf traint Hester een aantal paarden per dag, een mini-clinic maakt dat je precies kan zien wat de Ruitergevoel training doet voor haar paarden. 
  's Middags hebben we een uitgebreide lunch in onze gezellige lunchroom en aan het einde van de dag kun je hier ook echt even nagenieten van de indrukken van die dag. 

 • Halverwege september ben ik samen met mijn lieve merrie bij Hester op dressuurtraining geweest.

  Voor ons een top ervaring, super genoten! Voor mij was het juist weer het opnieuw vinden van een basis. Hoe zit je nu eigenlijk goed op je paard. Hoe zorg je dat je paard goed aan het been is. Hoe laat je je paard netjes nagevenlijk lopen en zorg je dat haar aandacht ook daadwerkelijk bij jou blijft. Dingen die zo simpel lijken maar dat eigenlijk niet altijd zijn.

  Hester kan op een heel duidelijke manier aangeven hoe dat nou eigenlijk werkt "dat paardrijden". Ik ben nu twee weken thuis aan het oefenen en ben voor mijn gevoel een heel nieuw hoofdstuk met mijn merrie begonnen. Paardrijden is nu weer meer genieten ipv strijd en frustratie. Ik ben super blij dat ik de week heb meegedaan en wil volgend jaar zeker weer gaan!

  Jiske

 • Op 15 tot en met 18 maart was ik voor de tweede keer bij Hester Bransen van Ruitergevoel. Ik kan alleen maar laaiend enthousiast zijn over haar manier van lesgeven en de ongekende resultaten die je door haar lessen boekt met verraderlijk kleine veranderingen. Als je Hester je probleem of gevoel bij iets vertelt, heeft ze verrassend snel de oorzaak te pakken en legt ze je op zo'n beeldende manier uit wat er aan de hand is en hoe je het oplost, dat je je afvraagt waarom je daar zelf niet op bent gekomen. Haar talent is om het allemaal simpel over te laten komen, terwijl het vaak om hele beslissende en ingeslepen ruiterfouten gaat. 

  Doordat je bij Hester een paar dagen achter elkaar les hebt, heb je de gelegenheid om bijvoorbeeld op dag één het kwartje te laten vallen (en oh mensen wat een fijn gevoel is dat), op dag twee je nieuwe handigheid te bevestigen (goh, zo moeilijk is het helemaal niet) en op dag drie te voelen hoe makkelijk het nú is (de grijns verdwijnt dan voorlopig niet meer van je gezicht). Zowel vorige keer als deze keer hebben we aan dingen gewerkt die zo ver doorgrijpen in de basis dat werkelijk álles er door beïnvloed en dus makkelijker wordt. 
   
  Voeg hierbij de enorm stimulerende en enthousiasmerende manier van lesgeven en communiceren van Hester, en jullie begrijpen: over een paar maand heb ik Ruitergevoel weer in mijn agenda staan. Ik heb er nu al zin in. 
   
  Karina
 • Data trainingsdagen

  Nog slechts een paar dagen en dan komen de data van 2019 online! Wil je je als eerste kunnen inschrijven? Mail me dan en je krijgt direct de kans om je in te schrijven nog voordat de website data open gaan!

 • Wat is de investering voor de trainingsweek?

  De investering voor de trainings 3-daagse is €397,- incl. BTW.

  Wil je graag de avond ervoor al komen en lessen? Dat kan! Dit is een meerprijs van €67,- incl. BTW, de extra nacht stalling is dan gratis. 
  Wil je 's morgens liever niet reizen met je paard, bijv. ivm. files? Dan kun je ervoor kiezen om de avond ervoor al te komen. Meerprijs voor een extra nacht stalling is €20,-

  Na opgave via onderstaand formulier ontvang je extra info over de trainingsdagen. Ook de factuur wordt na aanmelding verzonden en er wordt een plaats voor je gereserveerd. De factuur heeft een betalingstermijn van 2 weken. Je aanmelding is pas definitief nadat de factuur voldaan is. 
  Wil je iemand meenemen tijdens de trainingsdagen? Bijvoorbeeld een groom of een vriendin? Dat kan tegen een meerprijs van €30,- per dag. Geef dit bij opgave even aan.
   

   

  Wat verder handig is om te weten:

  Je kunt niet zelf overnachten bij ons. Woon je niet in de buurt, of wil je gewoon graag zelf ook 'even weg' zijn? Dan kun je bijvoorbeeld overnachten bij een B&B in Gendt of omgeving of bijvoorbeeld bij Hotel van der Valk in Lent, Nijmegen.
  Ontbijt en diner zit niet in inbegrepen in de trainingsweek, uitgebreide lunch en alle drankjes wel. 

  Neem zelf het krachtvoer van je paard mee, daar is hij aan gewend. Graag twee bakjes meenemen die afgesloten kunnen worden.
  Het is fijn als je zelf de stal van je paard schoon houdt. Wil je liever dat wij uitmesten, dan kan dat ook tegen meerprijs.
  Stro en goede kwaliteit ruwvoer is incl. net als het gebruik van alle faciliteiten bij het Ruitergevoel trainingscentrum.

  Ik zie je graag!
  Hartelijke groeten,

  Hester Bransen

  Ps. De trainingsdagen zitten altijd heel snel volgeboekt, wil je graag meedoen? Wacht dan niet te lang met aanmelden!

 • Ja, ik wil deelnemen aan de 3 daagse dressuurtraining

  Aanmelden