• Trainingsweek of trainingsweekend dressuur

 • Een paar dagen intensief trainen met je paard en genieten van je sport in de Ruitergevoel trainingsweek dressuur

 • Zijn de trainingsdagen wat voor mij?

  Een trainingsweek/weekend dressuur is heel geschikt voor je als je graag een paar dagen intensief met je paard wil trainen. Zo krijg je echt een flinke boost in je training waardoor je thuis weer vol inspiratie door kan trainen. In korte tijd veel progressie maken is heerlijk, en deze trainingsweek maakt dat mogelijk. 

  Heb je het gevoel dat je op een bepaald punt blijft hangen in je training? Dan is de trainingsweek echt wat voor jou!

 • Je kan deelnemen aan de traininginsweek als je:

  - geniet van het dressuurmatig trainen van je paard
  - een recreatie ruiter bent, wedstrijden rijdt of die ambitie hebt
  - samen met je paard graag een paar dagen intensief traint om in korte tijd veel vooruitgang te boeken
  - even over een drempel of door een barriere heen geholpen wilt worden wat je in je eentje niet voor elkaar krijgt
  - en voor ruiters die zichzelf en hun paard deze heerlijke ontspannen en fijne trainingsdagen gunnen!

 • Twee weken geleden ben ik samen met mijn paard afgereisd naar het verre Duiven om een trainingsweek te beleven bij Hester. 

  Mijn paard heeft van nature erg veel looplust en de afgelopen tijd heb ik erg veel gewerkt aan "het wachten". Tijdens de trainingsweek kwam ik erachter dat ik daardoor een paard heb wat helemaal niet meer aan mijn been is. Dit was echt een eye opener voor mij.

  We hebben veel gewerkt aan actie-reactie en ontspanning en hierdoor ging mijn paard bewegen in het ritme wat ik aangaf. Aan het einde van de trainingsweek was ik in staat om een goede schouder binnenwaarts te rijden die volledig "aan mijn hulp" is en die heel weinig hulp nodig heeft. Daarnaast had ik erg veel moeite met het sluiten in galop, ook hier weer ben ik geconfronteerd met het niet aan mijn been zijn. Na een paar dagen hulp van Hester sluit mijn paard nu een aantal passen in galop zonder dat ik daar heel veel voor hoef te doen!

  Wat Hester mij heeft geleerd is om soepel en ontspannen te zijn in mijn lijf en controle te krijgen over de kleinste hulpen. Mijn paard en ik voelen elkaar daardoor nog beter aan waardoor mijn oefeningen beter uit de verf komen. Het is de investering MEER dan waard geweest!
  Hester heel erg bedankt.

  Seline

 • In de dagen dat ik met Hester getraind heb, hebben we systematisch gewerkt om het paard scherper aan de hulpen te krijgen. Ik heb onder andere getraind met een grote 7-jarige merrie op L2- niveau. Tijdens het losrijden mocht ik haar ronder instellen om haar losser door haar lijf te laten bewegen en voor te bereiden op de echte training waarbij ik haar meer op het achterbeen mocht zetten zodat ze beter tot dragen zou komen.
  Ik ben groot fan van Hester's systematische werkwijze. Haar 'stappenplannen' waren heel verhelderend bij iedere oefening of aandachtspunt. Een voorbeeld hiervan is het rijden van een correcte keertwending. Eerst vroeg ze me mijn paard mooi klein en verzameld te laten stappen, daarna schoudervoor zetten, druk houden op binnen zitbeenknobbel en mooi klein en met behoud van takt en regelmaat de keertwendingen door.
  Het grootste bewijs dat ik echt iets aan deze training gehad heb is dat Hester op de laatste dag bijna niets meer hoefde te zeggen maar ik vooral zelf kon voelen en oplossen. Ook de weken na de training kon ik heel fijn doorwerken met Hester's tips en opmerkingen in mijn achterhoofd. 
  Het was voor mij heel duidelijk dat Hester je echt leert paardrijden en ze niet alleen gaat voor een uurtje "samenrijden". Ik hoop nog veel van haar te mogen leren! 
   
  Anne 

   

 • Hoe zien de trainingsdagen eruit?

  Het Ruitergevoel trainingscentrum is een prachtige locatie, prima stallen, super fijne binnenrijbaan van bijna 80 meter lang, een 20 x 60 buitenrijbaan, een 20 x 40 springtuin op zand, weidegang (ook voor de trainingspaarden!), direct aan het bos gelegen, en er is vooral een heerlijke sfeer. Je paard kan buiten de trainingen om een poosje van 1 van de weides gebruik maken. Zorg ervoor dat je paard goed ontwormd is. Neem ook een vliegendeken en dazenspray mee, we zitten aan het bos en er zijn in de zomerperiodes veel dazen.

  Er zijn twee- en driedaagse trainingen. Tijdens de trainingsweek krijg je twee lessen per dag. 's morgens les je in een groepje van 2 of 3 en 's middags krijg je privéles.

 • Tijdens de trainingsweek zullen de dressuurtrainingen in combinatie met je houding en zit centraal staan.

  Als je wil kan je ook andere trainingen volgen, zoals:

  - trainen met de hartslagmeter om gericht duur- of krachttraining toe te passen 
  - houding en zit training 
  - proefgerichte training 
  - longeren met dubbele longe

 • De laatste ochtend zullen we de paarden helemaal mooi toiletteren en vlechten, zodat we daarna een mooie fotoshoot kunnen doen. Je krijgt alle foto's in hoge resolutie toegestuurd per mail na de trainingsdagen.

  Ook worden van de lessen video opnames gemaakt. Natuurlijk krijg je die ook beschikbaar! 
  Op de eerste ochtend bespreken we welke trainingen je voorkeur heeft en wat jij en je paard nodig hebben.

  De trainingsdagen starten om 9.00 uur 's morgens en eindigen rond 16.00 uur. 
  Wil je liever de avond ervoor je paard al bij ons stallen zodat je 's morgens niet hoeft te reizen met je paard? Dat kan! Geef dat even aan bij opgave. 

 • Natuurlijk mag je bij alle trainingen aanwezig zijn van de andere ruiters die mee doen die week. Hester betrekt je altijd bij de trainingen, legt uit wat ze ziet en waar het probleem zit wat we gaan oplossen. Je leert dus met- en van elkaar! 

  's Middags krijg je een uitgebreide lunch die in onze kantine geserveerd wordt. Heb je wensen mbt. de lunch? Geef dat van te voren even aan, dan houden we daar rekening mee!

 • Datum, locatie en beschikbaarheid

  Je kunt je opgeven voor de volgende trainings twee- of driedaagse:

  (wees er snel bij, de ervaring leert dat de trainingsdagen snel vol zitten)

 • donderdag 23 t/m zaterdag 25 maart: Vol
  donderdag 6 t/m zaterdag 8 april: Vol
  dinsdag 2 en woensdag 3 mei: Vol
  donderdag 18 t/m zaterdag 20 mei: Vol
  donderdag 8 t/m zaterdag 10 juni: Vol
  donderdag 22 t/m zaterdag 24 juni: Vol
  donderdag 13 t/m zaterdag 15 juli: Vol 
  donderdag 10 en vrijdag 11 augustus: Vol
  donderdag 14 t/m zaterdag 16 september: Vol
  donderdag 12 en vrijdag 13 oktober: Nog 3 plekken beschikbaar
  donderdag 19 t/m zaterdag 21 oktober: Vol
  donderdag 2 t/m zaterdag 4 november: Nog 2 plekken beschikbaar
  donderdag 9 en vrijdag 10 november: Nog 2 plekken beschikbaar
  donderdag 23 en vrijdag 24 november: Vol

  De trainingen zijn op het Ruitergevoeltrainingscentrum in Beek, Montferland. 

  Vanwege de groeiende wachtlijst zijn er in het najaar van 2017 extra tweedaagse trainingen ingepland. Dit is je kans, de trainingen zijn altijd snel volgeboekt!

  Alles al vol? Stuur me dan toch een berichtje! Ik zet je op de reservelijst/interesse lijst en je krijgt direct bericht als er een plekje vrij komt of wanneer er een nieuwe training ingepland wordt.

   

 • Een trainingsweek/weekend dressuur bij Ruitergevoel is echt een investering in jezelf en je paard. 

  De trainingsweek of trainingsweekend is inclusief: 
  - stalling 
  - stro en ruwvoer
  - alle trainingen 
  - lunch
  - drankjes
  - alle foto's van de fotoshoot en de eventueel gemaakte video beelden

 • Halverwege september ben ik samen met mijn lieve merrie bij Hester op dressuurtraining geweest.

  Voor ons een top ervaring, super genoten! Voor mij was het juist weer het opnieuw vinden van een basis. Hoe zit je nu eigenlijk goed op je paard. Hoe zorg je dat je paard goed aan het been is. Hoe laat je je paard netjes nagevenlijk lopen en zorg je dat haar aandacht ook daadwerkelijk bij jou blijft. Dingen die zo simpel lijken maar dat eigenlijk niet altijd zijn.

  Hester kan op een heel duidelijke manier aangeven hoe dat nou eigenlijk werkt "dat paardrijden". Ik ben nu twee weken thuis aan het oefenen en ben voor mijn gevoel een heel nieuw hoofdstuk met mijn merrie begonnen. Paardrijden is nu weer meer genieten ipv strijd en frustratie. Ik ben super blij dat ik de week heb meegedaan en wil volgend jaar zeker weer gaan!

  Jiske

 • Op 15 tot en met 18 maart was ik voor de tweede keer bij Hester Bransen van Ruitergevoel. Ik kan alleen maar laaiend enthousiast zijn over haar manier van lesgeven en de ongekende resultaten die je door haar lessen boekt met verraderlijk kleine veranderingen. Als je Hester je probleem of gevoel bij iets vertelt, heeft ze verrassend snel de oorzaak te pakken en legt ze je op zo'n beeldende manier uit wat er aan de hand is en hoe je het oplost, dat je je afvraagt waarom je daar zelf niet op bent gekomen. Haar talent is om het allemaal simpel over te laten komen, terwijl het vaak om hele beslissende en ingeslepen ruiterfouten gaat. 

  Doordat je bij Hester een paar dagen achter elkaar les hebt, heb je de gelegenheid om bijvoorbeeld op dag één het kwartje te laten vallen (en oh mensen wat een fijn gevoel is dat), op dag twee je nieuwe handigheid te bevestigen (goh, zo moeilijk is het helemaal niet) en op dag drie te voelen hoe makkelijk het nú is (de grijns verdwijnt dan voorlopig niet meer van je gezicht). Zowel vorige keer als deze keer hebben we aan dingen gewerkt die zo ver doorgrijpen in de basis dat werkelijk álles er door beïnvloed en dus makkelijker wordt. 
   
  Voeg hierbij de enorm stimulerende en enthousiasmerende manier van lesgeven en communiceren van Hester, en jullie begrijpen: over een paar maand heb ik Ruitergevoel weer in mijn agenda staan. Ik heb er nu al zin in. 
   
  Karina
 • Investering

  Je kunt niet zelf overnachten bij ons. Woon je niet in de buurt, of wil je gewoon graag zelf ook 'even weg' zijn? Dan kun je bijvoorbeeld overnachten bij B&B de oliemolen (korting voor ruiters via Ruitergevoel!) of B&B huis Jodocus (in laagseizoen kortingsmogelijkheden voor ruiters van Ruitergevoel). 

  Ontbijt en diner zit niet in inbegrepen in de trainingsweek, lunch wel. 
  Neem zelf het krachtvoer van je paard mee, daar is hij aan gewend. Het is fijn als je zelf de stal van je paard schoon houdt. Wil je liever dat wij uitmesten, dan kan dat ook tegen meerprijs.

  De investering voor de trainings 2-daagse is €275,- incl. BTW.
  De investering voor de trainings 3-daagse is €397,- incl. BTW.

  Wil je graag de avond ervoor al komen en lessen? Dat kan! Dit is een meerprijs van €67,- incl. BTW, je hoeft dan geen extra nacht stalling te betalen. 
  Wil je 's morgens liever niet reizen met je paard, bijv. ivm. files? Dan kun je ervoor kiezen om de avond ervoor al te komen. Meerprijs voor een extra nacht stalling is €20,-. Aankomst is de avond ervoor tussen 20.00 en 21.00. Met uitzondering van het weekend, dat is in overleg.

  Na opgave via onderstaand formulier ontvang je extra info over de trainingsweek of het trainingsweekend. Ook de factuur wordt na aanmelding verzonden en er wordt een plaats voor je gereserveerd. De factuur heeft een betalingstermijn van 2 weken. 
  Wil je iemand meenemen tijdens de trainingsdagen? Bijvoorbeeld een groom of een vriendin? Dat kan tegen een meerprijs van €30,- per dag. Geef dit bij opgave even aan.

   

  Ik zie je graag!
  Hartelijke groeten,

  Hester Bransen

 • Ja, ik wil deelnemen aan de 2- of 3 daagse dressuurtraining

  Aanmelden