Online lesagenda

Boek je les in via mijn online agenda

 

Zo werkt het:

Hieronder kun je heel eenvoudig zelf een les inplannen in mijn agenda.

–> Kies: Privéles 
–> Kies: Een datum
–> Kies: Hoe laat je de les wilt starten

Via IDEAL kun je direct heel eenvoudig betalen. Je krijgt gelijk een bevestiging van me in je mailbox met daarin de afspraak voor je les, ons adres en een korte uitleg over de les.

Heb je nog vragen, bel Corjan (06-50999982) of mail (hester@ruitergevoel.com) me dan even!

Heel graag tot ziens!

Hester Bransen
Trainer Ruitergevoel

Hester Bransen

Kom je voor het eerst? Hier nog wat les-info

 

  • Les van de Hippisch instructeur en docent van het jaar? Hester is de eerste award winnaar als beste instructeur van Nederland!
  • Twijfel je of je wel goed genoeg kan rijden? Of je paard wel van het juiste formaat, ras, kleur of niveau is? Vraag je je af of Hester wel les wil geven aan een ruiter zoals jij?
  • Of vind je het hartstikke spannend om met je paard op pad te gaan? En om dan voor het eerst in zo’n nieuwe baan te rijden?

Jij en je paard zijn goed genoeg, leuk genoeg en inspirerend genoeg!
Je bent ontzettend welkom om te trainen bij Hester op het Ruitergevoel trainingscentrum.

De twijfels die je misschien voelt zijn heel normaal. Bijna alle ruiters voelen zich wel eens onzeker.

Tijdens de les wordt rekening gehouden met jouw niveau en het niveau van je paard. Ook als je onzeker bent, of angstig bent, is het heel fijn om te trainen op het Ruitergevoel trainingscentrum. Er wordt echt de tijd voor je genomen, dat voel je.

Hester is instructeur van het jaar geworden, en dat is juist voor ruiters zoals jij!

Je rijdt altijd in je eentje in de rijbaan. Er zijn geen andere ruiters of mensen die in de bak zijn of kijken naar je les. Tenzij je natuurlijk je groom meeneemt. Die krijgt uiteraard een lekkere kop cappuccino.

Er wordt echt goed naar jou en je paard gekeken en geluisterd. Zo zorgt Hester ervoor dat alle instructie duidelijk en goed uit te voeren is.

Je krijgt les met een instructieset. Zo hoor je de aanwijzingen heel goed en kun je je optimaal concentreren op het trainen van je paard.

Hester Bransen

Aandacht voor houding

Boek nu heel eenvoudig je privéles in met behulp van de online agenda van Hester. Om toegang te krijgen tot de agenda, stuur ons een berichtje. hester@ruitergevoel.com

Lessen vinden altijd plaats op het Ruitergevoel trainingscentrum. Op onze mooie locatie in Gendt, tussen Arnhem en Nijmegen. Hier kan je in alle luxe, rust en topsfeer je paard trainen en gebruik maken van al onze faciliteiten.

  • Kies de optie: Privéles 
  • Kies een datum
  • Kies de tijd

De trainingen duren ongeveer 50 minuten.

“De eye-openers zijn inmiddels niet meer te tellen. De ruiters die je voorgingen, en nog steeds regelmatig komen trainen weten het al: je hoort echt bij ’team Ruitergevoel’ als je eenmaal op deze manier getraind hebt met je paard.”

Hoe ziet het Ruitergevoel trainingscentrum eruit?

Het adres van het Ruitergevoel trainingscentrum:
Polder 35 in Gendt, tussen Arnhem en Nijmegen.

Op het Ruitergevoel trainingscentrum hebben we een binnenrijhal van 20 x 40 met een top bodem. De buitenbaan is een dressuurpiste van 20 x 60m en ook een top kwaliteit bodem. Het Ruitergevoel trainingscentrum is een privé locatie, je hoeft de rijbaan dus niet te delen met andere ruiters tijdens je les.

Verder hebben we een veilige longeercirkel waar je bijvoorbeeld kan leren hoe je je paard kan longeren aan de dubbele longe.

Je kan op het terrein parkeren. Als je het prettig vindt mag je om je paard op te zadelen gebruik maken van de poetsplaats. Daar is ook de entree van de binnenrijbaan. Bij lekker weer rijden we buiten in de 20 x 60 meter dressuurpiste.

Van tevoren mag je alvast even losstappen en de baan verkennen.

Ervaringen van deelnemers

Het is fijn om op het terrein van Ruitergevoel te zijn, ik voel me altijd erg welkom. Iedereen is vriendelijk, relaxed, geïnteresseerd en bereid om even te helpen als dat nodig is.

Voordat ik bij Hester kwam rijden merkte ik tijdens het rijden dat mijn paard Ted stugger werd. Het contact werd minder, ik ging af en toe de strijd met hem aan en had minder plezier in het rijden. 

Ik twijfelde vooral aan mezelf en dacht regelmatig: kan ik het nog wel en hoe krijg ik het voor elkaar om weer fijn te rijden en samen vooruit te gaan?  

Ik rij inmiddels zo’n 30 jaar paard en ook graag aangespannen (tweespan). Ik ben een recreatieruiter die het belangrijk vind dat mijn paard lichamelijk en mentaal gezond blijft. Dressuurmatig trainen is voor mij de basis.

Na een training ga ik met een goed gevoel naar huis met nieuwe ervaringen, inzichten, aandachtspunten waar ik thuis weer verder mee kan!

Het allerbelangrijkste is dat we samen enorm vooruit zijn gegaan en ik weer met veel plezier aan het rijden ben. Ted en ik zijn een veel beter team geworden. 

Er zijn momenten dat we samen voelen als “één” en dit unieke contact is voor mij het allermooiste van het hele paardrijden! Dat raakt en ontroert mij regelmatig.

Door het vertellen over mijn ervaringen bij Hester werden andere ruiters bij mij op stal nieuwsgierig en heb ik hen aangeboden een keer mee te gaan zodat ze zelf konden zien en inschatten of trainen bij Ruitergevoel hen zou passen. En jawel! Zij trainen nu ook met Hester.

Als instructrice en als mens ervaar ik Hester als zeer deskundig, betrokken en motiverend. Hester heeft veel verstand van en ervaring met paarden én met mensen waardoor zij het vermogen heeft om goed aan te sluiten op de ruiters en hen te leren (in didactisch opzicht) wat er nodig is om fijn te rijden.

Tot slot, ik ervaar Hester als een warm, fijn, leuk mens die echt verbinding maakt en het beste voor mij en mijn paard probeert te realiseren!

Josien

Na 2x behoorlijk hard van mijn paard Guus afgevallen te zijn (1x arm gebroken), was ik het vertrouwen behoorlijk kwijt. Ik was bang dat hij ging rennen, durfde en kon niet meer met een lange teugel rijden. Ik had het gevoel dat ik geen controle had.

Door mijn angst ging ik steeds meer voorover zitten, waardoor hij de kans had om te gaan rennen en we in een neerwaartse spiraal kwamen.

Ik kwam video’s van Hester online tegen, waarbij ze werkte aan houding en zit. Dat maakte dat ik een proefles heb ingeboekt. Guus reageerde heel erg goed op Hesters aanpak. Hij werd steeds rustiger en ik hierdoor ook. Ik kreeg het vertrouwen dat Hester de reactie van Guus goed kon peilen en kon hierdoor ook haar aanwijzingen steeds beter opvolgen.

Na verloop van tijd kreeg ook Guus het vertrouwen weer terug en konden we aan de lange teugel door de bak stappen, terwijl aan de andere kant van de bosjes met zware machines werd gewerkt aan de paddocks.

De rust en heldere uitleg tijdens de les vind ik prettig. Ik mag nadenken over wat ik moet doen i.p.v. alleen maar voelen wat er onder me gebeurt.

De rust op het Ruitergevoel trainingscentrum ervaar ik als erg positief.

Wat de trainingen mij hebben opgeleverd? Nadat Guus begin 2018 een rugblessure had opgelopen, hebben we door heel rustig stapje voor stapje vanaf de basis weer te beginnen afgelopen weekend weer kunnen starten!!!

Ik beveel Hesters lessen heel vaak aan andere ruiters aan of adviseer ze om zeker eens op de site te kijken. Ik heb gemerkt dat het heel belangrijk is om eerst de basis weer goed te krijgen. Van daaruit kun je dan weer verder trainen.

Ik ga na iedere training vol enthousiasme thuis weer aan de slag en kan het iedereen aan raden!

Laetitia

Voordat ik bij Hester kwam was mijn paard Jort niet voor mijn been. Hij sloot zich totaal af voor mijn stem- been en/of zweep hulp. De basis ontbrak duidelijk. Ik twijfelde of ik kon komen lessen bij Hester, ik dacht dat ik daarvoor eerst veel beter moest kunnen rijden.  Maar dát moment kwam niet… en op het moment dat ik bijna de moed had opgegeven dat Jort en ik nog een team zouden worden heb ik toch de knoop door gehakt en een proefles bij Hester ingepland. 

Beste keus ooit! Er ging een wereld voor me open. 

Hester stelde me op mijn gemak en gaf me weer vertrouwen door haar fijne, rustige en positieve manier van les geven. Ik leerde dat consequent en duidelijk zijn naar mijn paard meer effect heeft dan hem alsmaar over zijn tempo te jagen in de hoop hem beter aan het been te krijgen.

Tijdens de lessen leerde ik op een andere manier naar mezelf en m’n paard te kijken.

Ik leerde dat ik mijn paard zóvéél tegenstrijdige hulpen gaf dat hij daardoor niet meer voorwaarts te krijgen was en zich afsloot. 

Ik leerde wat voor effect mijn spanning, houding en zit hebben op mijn paard. Hester laat me ervaren wat spanning en ontspanning van mijn teugel voering doet en ik heb geleerd dat ik met veel minder hulpen veel meer actie-reactie krijg van Jort. 

Ik zou Hesters lessen aan anderen aanbevelen met een 10! Fijn professioneel inzicht waarbij uitleg tijdens de lessen duidelijk en overzichtelijk is. 

Door Hesters enthousiasme heb ik weer vertrouwen in mezelf en ervaar ik dat paardrijden ook overzichtelijk en leuk kan zijn ipv. ingewikkeld en frustrerend! 

Gun het jezelf en je paard om te gaan trainen bij Hester. 

Ik heb er een blijer, losser en ontspannender paard voor terug gekregen waardoor samen rijden weer leuk en motiverend is. 

Joyce

Schrijf je in voor de GRATIS Audio Training

Succesvol proeven rijden. In 6 stappen met plezier je proef rijden en die winstpunten scoren!

Ruitergevoeltips

Meer Ruitergevoel op de socials

Ruitergevoel

Heb je vragen? Bel of mail Corjan, 
hij helpt je graag verder!
M:+31 (0)6 - 50 9999 82
E: hester@ruitergevoel.com

Adres van ons trainingscentrum:

Polder 35
6691 MG Gendt
(tussen Arnhem en Nijmegen)

KvK nummer: 70203695