Je paard in training

Je paard is je ‘alles’, een groot bezit waar je met liefde je tijd en energie in steekt.

Hester Bransen

Hester Bransen

Soms zijn er situaties waardoor je niet je volledige aandacht aan je paard kan besteden:

 • Je hebt een druk gezin, een pittige baan, een verbouwing of verhuizing thuis.
 • Je bent zwanger of er zijn andere fysieke omstandigheden waardoor je niet kan rijden.
 • Je verblijft enige tijd in het buitenland voor vakantie of werk
 • Je loopt vast in de training en je weet niet precies hoe je het op moet lossen.
 • En veel voorkomend: je paard in training voor verkoop om hem optimaal en professioneel voor te stellen aan een enorm netwerk potentiële nieuwe eigenaren.

Een vertrouwde en professionele oplossing

Precies dan is het zo fijn om je paard de best mogelijke zorg en training te bieden zodat jij je hoofd en handen vrij hebt voor andere zaken die er spelen. Ook wanneer je even niet meer weet hoe je je paard het beste kan trainen om een topteam te worden met je paard is het fijn een professional naast je te hebben. 

“De eye-openers zijn inmiddels niet meer te tellen. De ruiters die je voorgingen, en nog steeds regelmatig komen trainen weten het al: je hoort echt bij ’team Ruitergevoel’ als je eenmaal op deze manier getraind hebt met je paard.”

Voor welke paarden?

Gun jezelf de rust en zekerheid. Zet je paard in training bij Hester Bransen van Ruitergevoel. Met een vertrouwd gevoel je paard professioneel laten doortrainen en/of verkopen op een sfeervolle en fijne locatie voor je paard. 

Zowel paarden als pony’s kunnen in training gezet worden. 

 • Tijdens zwangerschap/vakantie
 • Revalidatie van je paard
 • Opleiding van je paard
 • Uitbrengen op wedstrijd (dressuur)
 • Training en/of in conditie houden
Hester Bransen

Binnenbak van 20 x 40 m en goede bodem

Uitbrengen op wedstrijd

Je paard laten uitbrengen op wedstrijd is één van de mogelijkheden die je hebt wanneer je paard in training staat bij Ruitergevoel. Het maakt niet uit of je paard al eens op wedstrijd geweest is of niet. Je paard zal optimaal getraind worden en zo worden voorbereid op de wedstrijden.

Je paard zal uitgebracht worden in de klasse die past bij zijn trainingsniveau. Je paard hoeft dus niet per se te beginnen in een lagere klasse, als hij eraan toe is kan hij direct worden uitgebracht in het Z dressuur (bijvoorbeeld).

Afhankelijk van het doel wordt bepaald welke wedstrijden gestart worden. Hierbij kan je denken aan reguliere wedstrijden, selectiewedstrijden of bijvoorbeeld jonge paarden competities.

Doel van een wedstrijd is vaak (niet altijd!) het laten scoren van de vorderingen van je paard. Het is dus belangrijk dat je paard goed getraind wordt voorgesteld op een wedstrijd.

 

Hester Bransen

Wedstrijden

Hester Bransen

Welzijn en luxe 

Stalling en training

Het Ruitergevoel trainingscentrum is zo ingericht dat je paard niets tekort komt. Dagelijks weidegang (ook in de winter), stallen met buitenluik, binnenrijbaan, dressuurpiste buiten. Ook stapmolen en longeercirkel.

Dagelijks krijg je paard intensieve professionele training en verzorging. Je paard zal afhankelijk van zijn trainingsniveau en mentale gesteldheid meerdere malen per week getraind worden.

De training van je paard wordt gevarieerd aangeboden met een duidelijke structuur erin. Zo zal de dressuurtraining worden afgewisseld met training aan de dubbele longe bijvoorbeeld. In overleg met jou wordt het doel van de training bepaald en een trainingsschema vastgesteld.

Je krijgt regelmatig updates over de vorderingen van je paard. Zo weet je precies hoe het met hem gaat.

Het is mogelijk om je paard in training te zetten bij Ruitergevoel en tegelijkertijd zelf (bijvoorbeeld) 1 keer per week op je paard te rijden onder begeleiding. Je kan dan een privéles inboeken via de online agenda van Hester. Zowel jij als je paard worden zo getraind om een topteam te worden met elkaar!

Ervaringen van deelnemers

Ik was erg onzeker in het rijden van mijn jonge, en net aangekochte paard, en was thuis en op mijn werk erg druk. Daardoor kreeg hij soms spanning en ging rennen. Ik voelde me niet goed bij verschillende adviezen die ik kreeg. Voor mijn gevoel was mijn paard niet stout, maar juist heel onzeker en reageerde mijn paard op mijn spanning. Ik voelde me naar mijn paard toe schuldig dat ik hem niet kon bieden wat hij nodig had: een ruiter die hem rust en vertrouwen kon geven waardoor hij met plezier zijn werk zou doen.

Ik  vroeg me zelfs af of ik er wel goed aan had gedaan om dit jonge paard te kopen; of ik wel de kennis en kunde had om hem af te richten. 

Omdat ik even geen oplossing zag heb ik overwogen om mijn paard te verkopen. 

Toen ik mijn paard bij Hester bracht wist ik echt niet hoe verder. Of hij en ik wel bij elkaar pasten en of het rijtechnisch goed zou komen. Hester is in die eerste periode ‘opnieuw begonnen’ met mijn paard. 

Na een paar weken was er al heel veel verschil, wat een verademing! Alhoewel ik in het begin zelf heel erg onzeker was, werd in de lessen van Hester mijn gevoel over wat goed en niet goed was in het rijden precies bevestigd, dit was zo’n opluchting voor mij! En mijn paard was echt niet stout. 

De lessen en trainingen hebben ervoor gezorgd dat ik weer vertrouwen in mijn paard en mijzelf heb gekregen en daardoor ook weer heel veel plezier in het rijden. Elke les geniet ik met volle teugen, ik leer zo ontzettend veel, dat wil ik niet meer missen! Samen met mijn paard groei ik elke week, dat geeft zoveel voldoening. 

Voor mij is het heel fijn om samen met Hester de opleiding van mijn paard op een voor hem en mij duidelijke manier vorm te geven. Daarnaast geeft het mij mentale rust op de dagen dat ik werk of op vakantie ben te weten dat mijn paard niet alleen fijn getraind wordt op een manier er waar ik 200% achter sta, maar ook dat hij bijna het hele jaar lekker buiten in de wei komt. 

Ik beveel de lessen aan met een 10. Hester geeft op een hele fijne positieve en duidelijke manier les waardoor mijn eigen ruitergevoel en zelfvertrouwen enorm zijn gegroeid. Daarnaast geeft ze me een duidelijke structuur zodat ik nu niet alleen maar aan het rijden maar mijn paard echt aan het trainen en verbeteren ben. 

Hester leert je gewoon goed paardrijden zoals het bedoeld is; in de trant van met je been naar je hand toe, geen kunstjes of snelle oplossingen, waarbij altijd voorop staat wat paard en ruiter aankunnen. Mijn paard en ik zijn echt een combinatie geworden en er is absoluut geen twijfel over dat hij het juiste paard voor mij is! 

Dat Ircolando bij op het Ruitergevoel trainingscentrum in training staat geeft mij vooral veel rust. De wetenschap dat hij in vertrouwde handen is en dat er liefdevol met hem wordt omgegaan; dat hij lekker op de wei komt en ook paard kan zijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat  hij met plezier en vertrouwen zijn werk doet en is uitgegroeid tot een stoer superfit gespierd jong sportpaard. 

Ik verheug me op elke dag dat ik naar hem toe ga om samen te lessen of zelf te trainen. Zeker ook omdat de Ruitergevoel accommodatie op zo’n prachtige plek aan de Waal is gevestigd.

Claudia

Mogelijkheden

Graag denk ik met je mee voor de best mogelijke oplossing voor jou en je paard.

Paarden trainen is maatwerk, voordat ik een paard in training neem stem ik goed met je af wat je wensen zijn en welke training je paard nodig heeft. Ook voor informatie over de kosten van de training wil ik je vragen contact op te nemen.

Neem contact op door te mailen of te bellen. Zet altijd even je telefoonnummer bij de mail zodat ik je zo snel mogelijk kan terugbellen om je vragen te beantwoorden.

Hartelijke groeten,

Hester Bransen
Trainer/coach Ruitergevoel

06-43154749

Contact

Contact - Paard in Training

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

GRATIS: De 4 elementen van een correcte houding en zit

Al 20.000 ruiters hebben dit boek gedownload!
Hét onmisbare boek voor de ruiter die zijn paard wil trainen vanuit een onafhankelijke houding en zit.

Ruitergevoeltips

Meer Ruitergevoel op de socials

Ruitergevoel

Heb je vragen? Bel of mail Corjan, 
hij helpt je graag verder!
M:+31 (0)6 - 50 9999 82
E: hester@ruitergevoel.com

Adres van ons trainingscentrum:

Polder 35
6691 MG Gendt
(tussen Arnhem en Nijmegen)

KvK nummer: 70203695