Losrijden met een plan bonus MP3 les!

door | Tips | 0 Reacties

Het losrijden is voor sommige combinaties een makkie. Anderen blijven wel een uur rijden voordat ze het gevoel hebben dat het paard los is. Losrijden is misschien niet de beste benaming. Ik heb het liever over een warming up.

Warming up voor ruiter en paard

Een goede warming up zorgt ervoor dat je paard al zijn spieren opwarmt. Maar ook dat hij gehoorzaam is. Hij zal dus correct moeten reageren voor je gewicht-, been- en teugelhulpen.

Het opwarmen van de spieren, het stretchen en verkorten van de spieren met het gehoorzaam reageren op de kleinste hulpen zorgt er samen voor dat je paard losser gaat bewegen en gaat swingen in zijn lijf. Het losser worden van je paard is een gevolg van een goede warming up.

De elementen van een goede warming up

Een goede warming up bestaat uit een aantal elementen.

  • Je neemt zowel de linker- als de rechterhand mee.
  • Je traint je paard in stap, draf en galop.
  • Je begint met het rijden van de grotere lijnen en oefeningen zoals van hand veranderen en grote voltes. Je hoeft hier nog niet super diep de hoeken bij in te rijden.
  • Als je wat verder bent in de warming up dan pak je wat schakelen en snellere overgangen mee.
  • Het plaatsen van de schouder door bijvoorbeeld de volte te openen en sluiten of schouder voor/binnenwaarts te rijden aan het eind van je warming up helpt je om je paard steeds gehoorzamer te krijgen aan je hulpen.
  • Goed losrijden is het controleren van houding en tempo bij je paard

Gratis bonus MP3 les!

Wil je weten hoe je een goede warming up zou kunnen rijden? Dan heb ik een heel leuke bonus MP3 les voor je.

Hoe lang een warming up duurt hangt af van verschillende factoren zoals de leeftijd en fysieke gesteldheid van je paard. In 20 minuten kun je al een heel eind komen met een gemiddeld paard.

Download hier je les losrijden die je kan gebruiken terwijl je op je paard zit. Zet de audio bijvoorbeeld op je MP3 speler of telefoon die je in je zak doet. Je rijdt dan met oortjes in en ik help je met het losrijden van je paard volgens een plan.

Deel de inspiratie via social media en mijn blog via onderstaande links!

©Hester Bransen, Ruitergevoel 2024

Dit artikel mag je gebruiken voor tijdschriften en websites...

....en het kost niets! Het enige dat ik je vraag is om de volgende tekst toe te voegen aan het artikel (met een werkende link naar mijn website): "Door Hester Bransen van Ruitergevoel. Meer ruitergevoeltips zijn te vinden in het E-book ‘De vier elementen van een correcte houding en zit', dat je gratis kan aanvragen op www.ruitergevoel.com "

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ruitergevoeltips

Meer Ruitergevoel op de socials

Ruitergevoel

Heb je vragen? Bel of mail Corjan, 
hij helpt je graag verder!
M:+31 (0)6 - 50 9999 82
E: hester@ruitergevoel.com

Adres van ons trainingscentrum:

Polder 35
6691 MG Gendt
(tussen Arnhem en Nijmegen)

KvK nummer: 70203695